Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B – “Up”

Ondanks dat Cardi B pas in 2018 haar debuutalbum uitbracht, gaat de rapper al wat langer mee. Zo had Belcalis Almánzar (zoals de artieste echt heet) het in 2016 al over wat ze met haar pussy wist te bereiken. Seks maakte dus al van in het begin deel uit van de muziek van de Amerikaanse, maar toch was de wereld verbaasd toen “WAP” werd losgelaten. Cardi en Megan Thee Stallion zijn niet de eerste vrouwen die het over seks hebben in hun muziek, maar toch leverde het het duo een hele hoop aandacht op. Vooraleer ze rapte aan de zijde van Stallion werkte Cardi ook al samen met onder meer J Balvin, Bad Bunny, Ed Sheeran, Bruno Mars en Jennifer Lopez. Samen met J-Lo en Lizzo was Cardi trouwens ook te zien in de film Hustlers, waarin ze alle drie strippers speelden.

Seks keert ook terug op het nieuwe “Up”. Zo wordt er klaargekomen op Cardi’s poep en rapt ze dat je geen pussy verdient als je geen geld hebt. Tijdens de strofes heeft de rapper dus heel wat te zeggen, daarentegen krijgen we tijdens het refrein niet veel meer te horen dan ‘If it’s up then it’s stuck’. Doordat ook de muziek doorheen het nummer niet al te veel verandert wordt het misschien wat eentonig, maar gelukkig komt er zo nu en dan een piano bij die toch voor een beetje diepgang zorgt. Op het einde zegt Cardi B nog eens dat ze op veilig moet spelen en dat deed ze ook, want van originele toevoegingen of leuke twisten is er hier geen sprake.

Het is ondertussen geweten dat Cardi B bezig is aan een twee langspeler en op zondag 11 juli staat de rapper normaal gezien op het podium van Les Ardentes. Toevallig staat diezelfde dag ook Megan Thee Stallion op het programma.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

684 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Migos - Culture III (★★★): De trilogie is compleet

Na een jaar coronavertraging is Migos eindelijk terug met het laatste deel van de Culture-trilogie. De hiphopgroep uit Atlanta domineerde tussen 2016…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Megan Thee Stallion - Good News (★★★½): Geen muziek voor de gevoelige luisteraar

Hoewel Megan Thee Stallion al sinds 2016 aan haar rapcarrière bouwt, kreeg ze haar eerste mainstream succes in de zomer van 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.