banner

InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single WIM & Toma Beats – “Kampioenen”

© Wim Deweale

Ouderdomsdeken WIM, die als sinds 1997 actief is, bracht in totaal al zeven albums uit: drie met zijn liveband PhilliBustasPLUS en vier als PhiliBustas. Begin juni 2020 liet de Leuvense rapper zijn ep Extra op Vlaanderen los. De ep kwam uit als het tweeluik Wit en Zwart. In september bracht hij samen met Baz de single “Blij” uit. Op “Kampioenen” slaat hij de handen met Toma Beats in elkaar om een knap staaltje old-school hiphop af te leveren. “Kampioenen” is het eerste nummer van zijn nieuwe plaat Luistervuur dat op twaalf maart uit zal komen en waarvoor hij samenwerkte met Toma.

Toma Beats tikte een stijlvolle, sobere boombap beat in waarop WIM vlotjes – zoals iemand van zijn kaliber het betaamt – muzikaal te keer gaat. ‘Het is loodzwaar / we zijn plooibaar, maar genoodzaakt, / we moeten doorgaan’, luidt het refrein. WIM ontpopt zich tot de betere motivatiecoach, zoals dat tegenwoordig heet. “Kampioenen” straalt een positieve boodschap uit, zonder dat het té wordt. Op de refreinen gaat het er wat zachter aan toe terwijl de strofes eerder rauwe hiphop zijn, zoals dat ook op “Blij” het geval was. We zijn allemaal kampioenen in het leven, toch volgens WIM en Toma Beats op de aangename samenwerking “Kampioenen”.

WIM: Facebook / Instagram

TOMA: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.