Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Baz – “Blij” (feat. WIM)

De naam Baz zou niet onbekend mogen klinken voor de gemiddelde Vlaamse hiphop-fan. Na een mooi aantal albums en eps besloot hij in 2016 zich vooral te richten op de ondersteuning van artiesten en achter de schermen te duiken. Vandaag brengt hij na een kleine vier jaar zijn nieuwe single “Blij” met WIM uit.

Het refrein van “Blij” doet ons in het begin denken aan “Slaap lekker” van Diggy Dex en Eva de Roovere, maar dat verdwijnt na enkele seconden. Dan komt de hiphop vibe boven en horen we Baz een eerste keer. Dat Baz vol ervaring zit, horen we overduidelijk en dat is buitengewoon aangenaam. Het feit dat we alles kunnen verstaan is al een sterk pluspunt waardoor we het totale plaatje begrijpen. Baz kaart dingen aan die iedereen wel kan herkennen in het dagelijkse leven, waardoor het nummer nog meer gesmaakt wordt. Zinnen als ‘ik wil lopen op het ritme van de maat’ herkennen we allemaal wel, of willen we niet toegeven.

Niet alleen Baz horen we op “Blij”. Ook WIM is van de partij en dat mogen we niet vergeten. WIM neemt het refrein en een verse voor zijn rekening. Het refrein past heel goed op de beat door de woordkeuze en intonatie van de rapper. Het is immers een zelf ingespeelde beat waar we op de achtergrond een orgel en af en toe een trompet horen wat de sfeer van vroeger accentueert.

Blij dat Baz nog eens iets uitbrengt en we hopen dat hij dat blijft doen!

Baz: FacebookInstagram

WIM: FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rian Snoeks - "Karaat" (feat. Djalu, Tiewai, Ricca & PTR)

In 2020 schopte Rian Snoeks het tot de finale van de Nieuwe Lichting. Sindsdien bracht hij een handvol singles en een album,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiewai & STIKSTOF – “Mijlpalen”

Onbekenden zijn het niet meer, Tiewai en STIKSTOF. Beide staan bekend om hun vlijmscherpe teksten en loeiharde beats. Vorige week vierde Tiewai’s…
AlbumsRecensies

Casper Cox - Godvergeten (★★★½): Verrassend visitekaartje

We weten niet of er een prijs bestaat voor meeste samenwerkingen op een ep, maar Casper Cox komt er dankzij Godvergeten zeker voor in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.