banner

InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Yummy Mouths – “White Noise”

De tijd vliegt als je plezier hebt, moet The Yummy Mouths gedacht hebben. Je zou het bijna vergeten, maar het is ondertussen alweer sinds 2019 geleden dat ze hun eerste singles “You Forgot My Name” en “On the Verge of Disaster” uitbrachten. Hun missie? Sappige, aanstekelijke garagerock brengen. Een schot in de roos naar onze mening en een reden te meer waarom we hongerig uitkeken naar vers muziekmateriaal van dit Kempense trio. Met hun nieuwe single “White Noise” en bijhorende videoclip kondigen ze hun debuutep UGH! aan, die in mei voor het grote publiek beschikbaar zal zijn.

‘Raadpleeg, voordat je de videoclip van “White Noise” afspeelt, jouw huisarts of je lijdt aan een epileptische aandoening of ernstige ongemakken bij kauwen met open mond.’ Het is een gezondheidswaarschuwing die niet mis had gestaan bij de nieuwe videoclip van The Yummy Mouths. We kunnen hen echter niks kwalijk nemen met de extreem catchy muziek die het beeldmateriaal vergezeld. Wanneer de intro met vettige baslijn wordt aangevuld door een upbeat drumritme, wordt duidelijk wat de komende drie minuten te bieden hebben: ophitsende punkrock in een fris jasje. Fans van Parquet Courts zullen zich dan ook onmiddellijk thuis voelen wanneer Klaas Leyssen zijn rauwe verzen in de microfoon begint te spuwen. Het refrein vormt een trager en ritmischer intermezzo waarin we even op adem kunnen komen, waarna de bal weer aan het rollen gaat. Te midden van alle hevigheid missen we soms wat muzikale variatie, maar als we al na één luisterbeurt het refrein enthousiast meebrullen, kan het ons worst wezen. Het Kempense ensemble zorgt opnieuw voor een geslaagd nummer met een erg hoog oorwormgehalte, dat belooft voor de toekomst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Muttons - "What Is Your Name?"

Vreest niet muziekliefhebber, als je van The Muttons nog nooit gehoord hebt. Het kersverse viertal heeft namelijk nog maar net hun eerste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drens - "Holy Demon"

De Duitse surfpunkband Drens brengt met “Holy Demon” hun derde single van dit jaar uit. In dit nummer legt de vierledige band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss - "Bunny Man"

De terminologie van Ockham’s Razor kan perfect toegepast worden op de bende van Skegss: ‘Als het eruit ziet als een surfpunkband en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.