Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes – “Where’s My Brain???”

Vorig jaar werden ze genoemd als een van de grote psychrockbeloften van 2021, door sommigen zelfs als de nieuwe Tame Impala, en het spreekt dus voor zich dat de verwachtingen voor nieuw werk van The Lazy Eyes erg hoog lagen. Die druk heeft het Australische viertal volledig aan zichzelf te danken, gezien haar schitterende debuut-ep (met de weinig inspirerende naam EP1) ons al kennis deed maken met het kleurrijke, swingende sixties-universum waar de langharige surftypes hun muzikale trips in boetseren. Dat die ep geen eenmalige creatieve uithaal was, maar de aanzet van iets groter en veelbelovender, dat bewijst “Where’s My Brain???”. We stelden ons dezelfde vraag toen we na het luisteren de stukjes ontplofte hersenpan van de vloer stonden te rapen.

Misschien halen we wat Australische bands betreft een beetje te vaak de vergelijking met King Gizzard & The Lizard Wizard boven, maar wat het nieuwe nummer van The Lazy Eyes betreft, gaat de vergelijking echt wel op. De honingzoete melodieuze psychedelica die de band al tipte op haar ep zien we gereïncarneerd terugkeren in een heerlijk ritmisch jasje, bol van de pompende bassen en verslindende wah-wahgeluiden. Wat eerst klinkt als een streepje goedgezinde zondagmiddagpsychedelica, barst luttele seconden later helemaal uit haar voegen wanneer een koortsdroom van een medley in gang gestoken wordt, waarin we flarden van “Tangerine” horen terugkeren. De dweperige synths en vibrato’s waarmee de band de weelde soms onderbreekt, blijken licht ontvlambaar te zijn, en ontaarden steeds weer in een adembenemende vuurzee van wah-wah en fuzz. Hou ze goed in de gaten, The Lazy Eyes, want wat ze doen op “Where’s My Brain???” is best wel spectaculair.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes - "Fuzz Jam"

De Australische psychedelischerockgroep The Lazy Eyes is ondertussen geen onbekende meer voor ons. Het viertal maakt al muziek sinds ze vijftien jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lazy Eyes - "The Island"

The Lazy Eyes moeten van rust niets weten. Het psychedelische rockviertal uit Australië veroverde het afgelopen jaar ons hart met een aantal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.