Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes – “Fuzz Jam”

De Australische psychedelischerockgroep The Lazy Eyes is ondertussen geen onbekende meer voor ons. Het viertal maakt al muziek sinds ze vijftien jaar zijn en bracht ondertussen al twee ep’s uit, met een knaller als “Where’s My Brain” of de luchtige trip die “The Island” is. Daarna was het even stil en werkten ze aan hun TikTok-account en livesessies. Zoals ze het zelf op hun Instagram-pagina zeiden, waren ze een beetje lazy geweest tijdens de laatste lockdown. Plots verscheen er op 25 oktober een teaser van de nieuwe single “Fuzz Jam”, een titel die weinig aan de verbeelding overlaat.

Licht galmende drums en een simpel, maar efficiënt baslijntje zetten het nummer in. Al snel vult zanger Harvey Geraghty aan met zoete, zwevende verzen. Hij heeft niet meer dan vier zinnen nodig om ons helemaal in te pakken met zijn vocals. Telkens opnieuw bouwt de song op naar een soort van climax waarin ze met andere geluiden experimenteren. De afwisseling tussen dromerige passages en hardere trips vol fuzzy gitaren doen hun titel van psychrockband alle eer aan. Ook de wah-wahpedaal draait hier op volle toeren. Afsluiten gebeurt met alle registers open, terwijl het tempo stilletjes achteruitgaat. “Fuzz Jam” eindigt en wij worden wakkergeschud uit onze trance.

The Lazy Eyes maken nog maar eens duidelijk waarom ze de moeite waard zijn. Ze blijven interessant met een goede portie effecten en psychedelica zonder in te boeten aan originaliteit. Ze zingen ‘I want it all to be ok / Don’t be afraid to say my name’, maar daar moeten ze zich geen zorgen over maken. Met singles als deze zijn we er zeker van dat we nog lang niet uitgeluisterd zijn.

Hun debuutalbum SongBook brengen ze uit op 4 maart 2022.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Black Angels @ Trix: Geduld is een schone deugd

Met hun twintigjarig bestaan in het vooruitzicht en een vers album in hun rugzak vertrok The Black Angels drie weken geleden op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – Land of Sleeper (★★★½): Oerriffs als medicijn tegen een decennium van bitterheid en wrok

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden sinds het Engelse stonerrock vijftal Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, voor het leesgemak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicholas Allbrook - "Jackie"

Op nieuwe muziek van Tame Impala is het helaas nog even wachten, maar gelukkig krijgen we vandaag toch iets te horen uit het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.