Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lazy Eyes – “Tangerine”

In de sixties moest je aan de westkust van de Verenigde Staten zijn om je volledig onder te dompelen in het hippiegebeuren, dezer dagen lijkt die scene bijna integraal verhuisd te zijn naar de oostkust van Australië. Het zonnige weer en de voorlopig nog niet overbevolkte surfstranden zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen, kijk maar naar een band als The Babe Rainbow bijvoorbeeld, afkomstig van een gezapig surfgehuchtje nabij Byron Bay. In datzelfde plaatje van langharige bands in het hippie-happy-genre past The Lazy Eyes perfect. Ze kozen Sydney uit als hun uitvalsbasis, en maken muziek om te luisteren met de zon in je gezicht, je voeten in het water, en je hoofd in de wolken. Het is kakelvers Australisch talent dat je hart ongemeen snel verovert.

“Tangerine” is ondertussen al de tweede single van de band na het heerlijk slenterende “Cheesy Love Song”, dat zijn naam trouwens volledig waar maakt op de meest melancholische manier. Die tweede single mikt minder op je hart en meer op je heupen: als de zwabberende djingel-djangel die Harvey en Itay uit hun gitaren persen geen vreemd psychedelisch dansje bij je losmaakt, dan doet het dromerige doch punchy tweede deel van het nummer dat wel. De zon gaat op “Tangerine” trouwens onder met een Gerry Rafferty-achtig staaltje piano, dat je op het einde nog sneller op de replay-knop doet drukken dan een Australische hippie ‘G’day, mate!’ kan zeggen. Laat The Lazy Eyes niet slippen, want ze weten verdomd goed waar ze mee bezig zijn!

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes - "Fuzz Jam"

De Australische psychedelischerockgroep The Lazy Eyes is ondertussen geen onbekende meer voor ons. Het viertal maakt al muziek sinds ze vijftien jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lazy Eyes - "The Island"

The Lazy Eyes moeten van rust niets weten. Het psychedelische rockviertal uit Australië veroverde het afgelopen jaar ons hart met een aantal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.