Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Lazy Eyes – “Tangerine”

In de sixties moest je aan de westkust van de Verenigde Staten zijn om je volledig onder te dompelen in het hippiegebeuren, dezer dagen lijkt die scene bijna integraal verhuisd te zijn naar de oostkust van Australië. Het zonnige weer en de voorlopig nog niet overbevolkte surfstranden zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen, kijk maar naar een band als The Babe Rainbow bijvoorbeeld, afkomstig van een gezapig surfgehuchtje nabij Byron Bay. In datzelfde plaatje van langharige bands in het hippie-happy-genre past The Lazy Eyes perfect. Ze kozen Sydney uit als hun uitvalsbasis, en maken muziek om te luisteren met de zon in je gezicht, je voeten in het water, en je hoofd in de wolken. Het is kakelvers Australisch talent dat je hart ongemeen snel verovert.

“Tangerine” is ondertussen al de tweede single van de band na het heerlijk slenterende “Cheesy Love Song”, dat zijn naam trouwens volledig waar maakt op de meest melancholische manier. Die tweede single mikt minder op je hart en meer op je heupen: als de zwabberende djingel-djangel die Harvey en Itay uit hun gitaren persen geen vreemd psychedelisch dansje bij je losmaakt, dan doet het dromerige doch punchy tweede deel van het nummer dat wel. De zon gaat op “Tangerine” trouwens onder met een Gerry Rafferty-achtig staaltje piano, dat je op het einde nog sneller op de replay-knop doet drukken dan een Australische hippie ‘G’day, mate!’ kan zeggen. Laat The Lazy Eyes niet slippen, want ze weten verdomd goed waar ze mee bezig zijn!

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beach Fossils - "Social Jetlag" en "Tangerine"

Een warme zomerse dag zoals vandaag; er bestaat geen beter moment om meteen twee nieuwe singles van de Amerikaanse band Beach Fossils…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.