Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iceage – “The Holding Hand”

© Mishael Phillip

De Denen van postpunkband Iceage brengen met “The Holding Hand” hun eerste single onder het label Mexican Summer. Na Beyondless, de voorlopig laatste uitgave in hun discografie, zou deze single wel eens een voorbode voor een vervolg op die plaat kunnen zijn. Dat kunnen we enkel toejuichen, aangezien ook hun nieuwste single eentje is om duimen en vingers bij af te likken.

Iceage is niet zo maar de dertiende postpunkband in een dozijn. Een rijk arsenaal aan instrumenten, sterke songteksten en combinaties van verschillende genres zorgen ervoor dat ze met kop en schouders boven heel wat andere bands in de punkrevival uitsteken. Dit nummer is daar geen uitzondering op. Zanger Elias Bender Rønnenfelt schreef voor “The Holding Hand” een klaagzang waar zelfs Jotie T’Hooft trots op zou zijn. Bovendien voel je de combinatie van Rønnenfelt’s jammerende stem en het brutaal inslaan van de gitaarakkoorden nazinderen tot op het bot. Voeg aan dat brouwsel nog wat daverende drums toe en een mens zou er bijna weemoedig van worden.

Voor wie het nog niet duidelijk was: Iceage stelt ook onder hun nieuwe label allerminst teleur. Ze vinden zichzelf niet heruit, maar breiden de sound die ze op Beyondless creëerden vlotjes verder uit. Alles ziet er dus goed uit voor een volgend album, als dat er komt.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic - "Bus"

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bone Cutter - "How To Force Feed Your Children & Friends All Of Your Failed Ideas In 10 Decayed Steps"

Vanuit San José heten we Bone Cutter hartelijk welkom in het wereldje van de snedige gitaren, harde drums en geflipte vocalen.  Het…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.