Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iceage – “The Holding Hand”

© Mishael Phillip

De Denen van postpunkband Iceage brengen met “The Holding Hand” hun eerste single onder het label Mexican Summer. Na Beyondless, de voorlopig laatste uitgave in hun discografie, zou deze single wel eens een voorbode voor een vervolg op die plaat kunnen zijn. Dat kunnen we enkel toejuichen, aangezien ook hun nieuwste single eentje is om duimen en vingers bij af te likken.

Iceage is niet zo maar de dertiende postpunkband in een dozijn. Een rijk arsenaal aan instrumenten, sterke songteksten en combinaties van verschillende genres zorgen ervoor dat ze met kop en schouders boven heel wat andere bands in de punkrevival uitsteken. Dit nummer is daar geen uitzondering op. Zanger Elias Bender Rønnenfelt schreef voor “The Holding Hand” een klaagzang waar zelfs Jotie T’Hooft trots op zou zijn. Bovendien voel je de combinatie van Rønnenfelt’s jammerende stem en het brutaal inslaan van de gitaarakkoorden nazinderen tot op het bot. Voeg aan dat brouwsel nog wat daverende drums toe en een mens zou er bijna weemoedig van worden.

Voor wie het nog niet duidelijk was: Iceage stelt ook onder hun nieuwe label allerminst teleur. Ze vinden zichzelf niet heruit, maar breiden de sound die ze op Beyondless creëerden vlotjes verder uit. Alles ziet er dus goed uit voor een volgend album, als dat er komt.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Homo Sapien"

Parquet Courts bracht ons drie jaar geleden met Wide Awake! misschien wel de beste plaat in hun reeds tienjarig bestaan. Als dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.