Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meskerem Mees – “Seasons Shift”

© pb fotografie

Als je nog niet van Meskerem Mees hoorde, leef je wellicht onder een steen. De amper twintigjarige singer-songwriter veroverde met slechts haar pure stem en een akoestische gitaar onze harten tijdens Humo’s Rock Rally, waar ze dan ook op de welverdiende eerste plaats belandde. Het simpele, maar o zo mooie droomdebuut “Joe” charmeerde. In een wereld waar alles groot en extravagant is, voelt haar back to basics-muziek als thuiskomen. Een intrigerende oprechtheid waar we geen genoeg van krijgen.

Voor haar tweede single “Seasons Shift” bewandelt de Gentse nog steeds hetzelfde pad. Deze keer heeft ze wel versterking van celliste Febe. De cello vult het warm gitaargetokkel subliem aan en creërt samen mooie harmonieën waarop Mees haar eloquente tekst zingt. Over een knap staaltje songwriting gesproken… Al bij de eerste luisterbeurt voelen we het licht binnenstromen (dat ontbreekt in deze aanslepende pandemie) en we missen het al wanneer het na nog geen drie minuten verdwenen is. Geluk is maar van korte duur zeker? We zeiden al dat Meskerem Mees een gouden toekomst te wachten staat en die voorspelling lijkt met elke release dichter bij te komen.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camille Camille - Could You Lend Me Your Eyes (★★★★): Melancholische folk uit het hart

Dat De Nieuwe Lichting een springplank voor je muzikale carrière is, is ondertussen algemeen geweten. Camille Willemart wist tijdens haar deelname in…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 3): Alles komt altijd goed

Voor de derde en laatste keer dit jaar zakten we gisteren af naar Maastricht, waar Bruis aan zijn slotdag toe was. De…
AlbumsRecensies

Martha Wainwright - Love Will Be Reborn (★★★★): Scheiding haalt muzikaal en tekstueel het beste naar boven

Haar vader was jaloers op haar broer, omdat haar broer wel aan de borst van zijn moeder mocht zitten en hij niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.