Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meskerem Mees – “Seasons Shift”

© pb fotografie

Als je nog niet van Meskerem Mees hoorde, leef je wellicht onder een steen. De amper twintigjarige singer-songwriter veroverde met slechts haar pure stem en een akoestische gitaar onze harten tijdens Humo’s Rock Rally, waar ze dan ook op de welverdiende eerste plaats belandde. Het simpele, maar o zo mooie droomdebuut “Joe” charmeerde. In een wereld waar alles groot en extravagant is, voelt haar back to basics-muziek als thuiskomen. Een intrigerende oprechtheid waar we geen genoeg van krijgen.

Voor haar tweede single “Seasons Shift” bewandelt de Gentse nog steeds hetzelfde pad. Deze keer heeft ze wel versterking van celliste Febe. De cello vult het warm gitaargetokkel subliem aan en creërt samen mooie harmonieën waarop Mees haar eloquente tekst zingt. Over een knap staaltje songwriting gesproken… Al bij de eerste luisterbeurt voelen we het licht binnenstromen (dat ontbreekt in deze aanslepende pandemie) en we missen het al wanneer het na nog geen drie minuten verdwenen is. Geluk is maar van korte duur zeker? We zeiden al dat Meskerem Mees een gouden toekomst te wachten staat en die voorspelling lijkt met elke release dichter bij te komen.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Camille Camille - "Atlas"

In 2019 schopte Camille Willemart het tot in de finale van StuBru’s De Nieuwe Lichting. Hoewel ze niet met de kroontitel naar…
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "Astronaut"

Toen Meskerem Mees in 2019 Sound Track won en het jaar erop de eerste prijs behaalde bij Humo’s Rock Rally, stond het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.