Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus – “Un Minuto Más”

Vorig jaar bracht Ventus met Feel Your Soul een eerste leuke ep uit. Het duo bestaande uit Emma Demoor en Gonzalo Temmermans doet met momenten denken aan Oh Wonder, maar op hun nieuwste single is dat niet meer het geval. “Un Minuto Más” is een grotendeels Spaanstalig nummer waarop vooral Gonzalo schittert. Hij werd tweetalig opgevoed en zo is ook het Spaans een taal die hem nauw aan het hart ligt. Afgelopen zomer speelde Ventus het liedje al tijdens de Gentse Feestjes in Café Huis (Gent) en daar wisten ze met dit nummer een gevoelige snaar te raken.

Jong talent is waar het om draait bij Ventus. Niet alleen voor de coverart werkte het duo samen met een studente van het Sint-Lukas in Gent, maar ook op muzikaal vlak werd het duo bijgestaan door Aloïs Maddens, een jonge en creatieve rapper die momenteel zijn talenten aan het ontplooien is.

Meerstemmige zang kregen we al eerder te horen bij Ventus en ook dit breekbare pianonummer siert zich met mooie meerstemmige harmonieën. Naar het einde toe krijgt het liedje nog een catchy toevoeging waardoor het na een aantal luisterbeurten aardig blijft hangen. Momenteel is Ventus nog een akoestisch duo, maar Emma en Gonzalo zijn met nog twee muzikanten aan het repeteren. Zo evolueert de groep naar eigen zeggen richting dromerige indiepop. We kijken er naar uit om Ventus binnenkort met vier aan het werk te zien en zo mogelijks dit nummer nog meer tot zijn recht te laten komen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus - "Fire"

Ventus bracht vorig jaar met Feel Your Soul een eerste ep uit en daarop deed het toenmalige duo nogal vaak denken aan Oh…
LiveRecensies

Ventus @ Gentse Feestjes (Café HUIS): Gevarieerde eenvoud die raakt

Ventus is een opkomend Gents duo dat de mosterd haalt bij artiesten als Oh Wonder en Trixie Whitley. Vooral die eerste groep…
AlbumsRecensies

Ventus - Feel Your Soul (★★★): De Belgische Oh Wonder?

Enkele maanden geleden zakten wij af naar een They Call It Indie avond in het intussen gesloten Nest te Gent. Daar speelden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.