AlbumsRecensies

Ventus – Feel Your Soul (★★★): De Belgische Oh Wonder?

Enkele maanden geleden zakten wij af naar een They Call It Indie avond in het intussen gesloten Nest te Gent. Daar speelden naast de Amerikaanse singer-songwriter Jake Wesley Rodgers nog twee bands. De eerste was Ventus, een Gents duo die samen pianogedreven nummers bracht en zich laten inspireren door artiesten als Oh Wonder, Trixie Whitley en Aurora. Achter de piano vinden we Gonzalo terug en net als Emma zorgt ook hij voor vocals. Ventus speelde nog niet al te veel optredens, maar deed al in het voorprogramma van onder meer Milo Meskens, Yokan en IBE.

Feel Your Soul telt vier nieuwe nummers en is een mooi vervolg op het eerder uitgebrachte “Anymore“. Opener “Relax” maakt zijn naam waar en doet ons ontspannen. Aan het begin van het nummer versnelt het duo plots waardoor ze de aandacht naar je toe zuigen. Doorheen het lied spelen ze niet alleen met snelheden, maar ook de hoge stem van Emma en lagere stem van Gonzalo zijn een mooi contrast. Door al deze contrasten blijft het nummer tot de laatste seconde interessant. Op “Your Gold” krijgen we meer van hetzelfde op een iets hoger tempo, maar dit keer wordt er door andere instrumenten een extra dimensie aan het lied toegevoegd.

Op het tweede deel vallen de teksten wat meer op en zo is “Monsters” echt een pareltje. ‘I’ve got monsters in my head, the beast is my mind’, het is een tekst waarin menig (tiener) zichzelf zal herkennen. Het nummer is een schreeuw om hulp en dat gebeurt opnieuw met tempoveranderingen om het leuk en interessant te houden. Op het laatste nummer “Game Of Fools” wordt de herkenbare tekst gecombineerd met hard pianospel en leuke klanken om zo met een ferm liedje te eindigen.

Ventus bestaat uit twee jonkies, maar ze hebben iets te zeggen en weten dat op een goeie manier te doen. Op Feel Your Soul zorgt Ventus ervoor dat je geïnteresseerd blijft luisteren en het duo doet dat op een leuke manier. Zowel op het tekstuele als muzikale vlak hoor je dat Emma en Gonzalo nog niet heel veel levenservaring hebben opgedaan, maar ergens is dat ook de charme van de muziek. Meerstemmige zang, piano in de spotlight, tempoverandering… het zijn kenmerken van Oh Wonder, maar Ventus weet zich deze dingen eigen te maken. Wie weet kunnen we binnen enkele jaren van de Belgische Oh Wonder spreken.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus - "Fire"

Ventus bracht vorig jaar met Feel Your Soul een eerste ep uit en daarop deed het toenmalige duo nogal vaak denken aan Oh…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus - "Un Minuto Más"

Vorig jaar bracht Ventus met Feel Your Soul een eerste leuke ep uit. Het duo bestaande uit Emma Demoor en Gonzalo Temmermans doet…
LiveRecensies

Ventus @ Gentse Feestjes (Café HUIS): Gevarieerde eenvoud die raakt

Ventus is een opkomend Gents duo dat de mosterd haalt bij artiesten als Oh Wonder en Trixie Whitley. Vooral die eerste groep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.