Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit – “Higher” (feat. iann dior)

© CPU – Freya Goossens

We gaan er geen doekjes om winden: de gloriejaren van Clean Bandit liggen al even achter ons. Toch waren de twee eerste platen serieuze schoten in de roos. Denk bijvoorbeeld maar terug aan de dikke hit die “Rather Be” was, of kijk naar “Rockabye” dat de kaap van de miljard(!) streams al overschreed. Dat hele verhaal dateert intussen ook alweer van zo’n kleine drie jaar geleden, en nu teert de Britse band eigenlijk nog een beetje op dat succes. Dat willen ze in elk geval niet toegeven, want er blijft nieuwe muziek verschijnen. Zo kregen we vorig jaar nog “Tick Tock” voorgeschoteld, maar dat kende nooit echt succes. Nu moet “Higher”, in samenwerking met de Puerto Ricaanse ster in wording iann dior, dus de meubelen een beetje redden.

“Higher” is eigenlijk weer zo’n typisch popzomerhitje dat grijsgedraaid zou worden op commerciële radiozenders als Q-Music. Betekent dat daarom dat het ook effectief goed is? Meh. De mix tussen die zomerse beats, saxofoonsamples, elektronisch bewerkte violen en vooral heel veel vrolijkheid kenden we uiteindelijk al, waardoor de nieuwste worp van Clean Bandit eigenlijk niets nieuws onder de zon is. De refreinen zijn gigantisch makkelijk mee te zingen en blijven daardoor dus ook extreem snel hangen, wat natuurlijk allemaal bijdraagt tot het concept hit. Ben je iemand die graag naar Q-Music luistert? Dan vind je “Higher” ongetwijfeld top. Anders is het ‘gewoon’ het dertiende zomerhitje in een dozijn.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

iann dior - leave me where you found me (★★★½): Langzaam een nieuwe stijl proberen

De naam Iann Dior zal bij de meeste hiphop-fans waarschijnlijk een belletje doen rinkelen samenwerkingen met andere, grote artiesten, waaronder “Mood” van…
LiveRecensies

Machine Gun Kelly @ Paleis 12: De roze duivels

Wie had drie jaar geleden durven voorspellen dat de carrière van Machine Gun Kelly een dergelijke populariteitsboost zou kennen? Buiten hijzelf waarschijnlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit & French The Kid - "Sad Girls" (feat. Rema)

Het is al even geleden dat er een nummer van Clean Bandit in ons hoofd vast stak. Hun laatste album What Is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.