Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit – “Higher” (feat. iann dior)

© CPU – Freya Goossens

We gaan er geen doekjes om winden: de gloriejaren van Clean Bandit liggen al even achter ons. Toch waren de twee eerste platen serieuze schoten in de roos. Denk bijvoorbeeld maar terug aan de dikke hit die “Rather Be” was, of kijk naar “Rockabye” dat de kaap van de miljard(!) streams al overschreed. Dat hele verhaal dateert intussen ook alweer van zo’n kleine drie jaar geleden, en nu teert de Britse band eigenlijk nog een beetje op dat succes. Dat willen ze in elk geval niet toegeven, want er blijft nieuwe muziek verschijnen. Zo kregen we vorig jaar nog “Tick Tock” voorgeschoteld, maar dat kende nooit echt succes. Nu moet “Higher”, in samenwerking met de Puerto Ricaanse ster in wording iann dior, dus de meubelen een beetje redden.

“Higher” is eigenlijk weer zo’n typisch popzomerhitje dat grijsgedraaid zou worden op commerciële radiozenders als Q-Music. Betekent dat daarom dat het ook effectief goed is? Meh. De mix tussen die zomerse beats, saxofoonsamples, elektronisch bewerkte violen en vooral heel veel vrolijkheid kenden we uiteindelijk al, waardoor de nieuwste worp van Clean Bandit eigenlijk niets nieuws onder de zon is. De refreinen zijn gigantisch makkelijk mee te zingen en blijven daardoor dus ook extreem snel hangen, wat natuurlijk allemaal bijdraagt tot het concept hit. Ben je iemand die graag naar Q-Music luistert? Dan vind je “Higher” ongetwijfeld top. Anders is het ‘gewoon’ het dertiende zomerhitje in een dozijn.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

SHAED - High Dive (★★½): Niet echt een avontuurlijke duik

Chelsea Lee, haar man Spencer Ernst en diens tweelingbroer Max Ernst timmeren al enkele jaren aan de weg naar succes. Oorspronkelijk begonnen…
Nieuwe singles

Nieuwe singles Iann Dior - "shots in the dark" & "don't wanna believe"

Iann Dior behoort tot een van de rappers die nog maar net echt bekend zijn. Ondanks het feit dat hij nog maar…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (29 maart - 4 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.