Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit – “Higher” (feat. iann dior)

© CPU – Freya Goossens

We gaan er geen doekjes om winden: de gloriejaren van Clean Bandit liggen al even achter ons. Toch waren de twee eerste platen serieuze schoten in de roos. Denk bijvoorbeeld maar terug aan de dikke hit die “Rather Be” was, of kijk naar “Rockabye” dat de kaap van de miljard(!) streams al overschreed. Dat hele verhaal dateert intussen ook alweer van zo’n kleine drie jaar geleden, en nu teert de Britse band eigenlijk nog een beetje op dat succes. Dat willen ze in elk geval niet toegeven, want er blijft nieuwe muziek verschijnen. Zo kregen we vorig jaar nog “Tick Tock” voorgeschoteld, maar dat kende nooit echt succes. Nu moet “Higher”, in samenwerking met de Puerto Ricaanse ster in wording iann dior, dus de meubelen een beetje redden.

“Higher” is eigenlijk weer zo’n typisch popzomerhitje dat grijsgedraaid zou worden op commerciële radiozenders als Q-Music. Betekent dat daarom dat het ook effectief goed is? Meh. De mix tussen die zomerse beats, saxofoonsamples, elektronisch bewerkte violen en vooral heel veel vrolijkheid kenden we uiteindelijk al, waardoor de nieuwste worp van Clean Bandit eigenlijk niets nieuws onder de zon is. De refreinen zijn gigantisch makkelijk mee te zingen en blijven daardoor dus ook extreem snel hangen, wat natuurlijk allemaal bijdraagt tot het concept hit. Ben je iemand die graag naar Q-Music luistert? Dan vind je “Higher” ongetwijfeld top. Anders is het ‘gewoon’ het dertiende zomerhitje in een dozijn.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1400 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….
AlbumsRecensies

iann dior - on to better things (★★★★): Een stem van goud

In 2019 kwam iann diors eerste mixtape uit. Nothings ever good enough was een samenvoeging van acht nummers die op Soundcloud stonden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single iann dior - "thought it was" (feat. Machine Gun Kelly & Travis Barker)

Iann dior is de laatste jaren aan een grote opmars bezig richting de top. Zijn album nothings ever good enough deed het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.