Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pretty Girl – “Higher”

‘Emotional dance music’ leest de bio van Pretty Girl, en eerlijk, ze liegt niet. De Australische dj en producer verruilde down under enige tijd geleden voor metropool Londen en probeert nu ook die invloeden in haar muziek te verwerken. Met succes, want de singles (inclusief een remix voor Romy en Fred again..) rolden de afgelopen tijd van de lopende band. Maar nu is er ook meer, want binnen afzienbare tijd verschijnt er ook een nieuwe ep van Pretty Girl, waaruit we met “All Away” en “Inside” al twee voorsmaakjes te horen kregen. Daarmee lijkt Emilia Predebon de overgang van rave naar de waas achteraf te willen nabootsen; iets dat ook vandaag perfect lukte met “Higher”.

Die nieuwste creatie werd er dan ook eentje om je stevig op te amuseren, want de beats klinken zowel donker als licht tegelijkertijd. Sterker nog, ze klinken zo strak dat ze soms wat flirten met de grens van vloeibaarheid, al is het uiteindelijk ook de stem van Pretty Girl die ervoor zorgt dat ze die nooit overschrijden. Er zit met andere woorden een goeie drive in “Higher”, die het nummer op zijn beurt naar een hoger niveau tilt. De drop die daaruit volgt zorgt er bijgevolg voor dat we helemaal overstag gaan, want waar we in de verte zelfs wat europopinvloeden menen te bespeuren, knalt de Australische ons toch weer rechtstreeks de ravekelder in. “Higher” doet met andere woorden wat de tracktitel belooft.

Get Back To Me verschijnt op 5 juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Stapleton - "It Takes a Woman"

Chris Stapleton is een waar icoon in de wereld van de countrymuziek. Voordat hij zelf de schijnwerpers opzocht, schreef hij hits voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat - "Higher"

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf…
AlbumsRecensies

Pretty Girl - One Night, One Time (★★★★): Breaks, idm en house om een hele zomer van te smullen

Middle Ground, de vorige ep die de Australische dj Pretty Girl uitbracht in 2021, ging volgens haarzelf over terugkijken naar het verleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.