Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Powerlines”

Eigenlijk hadden we verwacht dat 2020 het jaar van Cassia werd, en dat de band dus bijgevolg al een beetje verder zou staan dan nu. Het jaar draaide dan ook anders uit dan verwacht en daarom blijft het drietal uit Manchester nog steeds de stempel van ‘veelbelovend’ dragen. Na een debuutplaat in 2019 verschenen er vorig jaar desalniettemin heel wat singles van de Britten, en nu werken ze zelfs aan een ep’tje. Die kreeg de naam Powerlines, en wordt nu – na singles als “Drifting” en “Don’t Make a Scene” – vervolledigd met de funky titeltrack.

“Powerlines” ligt dus ook in het verlengde van de vorige nummers van de band, en daar zijn we zeker niet treurig om. Een zwoele baslijn, funky gitaarlijntjes en een zeer smakelijke zang. De sfeer neigt al heel snel naar laidback, waardoor er een soort chille waas op je neerdaalt. Cassia laat het zonnetje schijnen in het midden van de winter, waardoor we toch een beetje warm worden vanbinnen. De single zit goed in elkaar en lijkt voorbij te vliegen, ondanks dat ze een dikke drie minuten duurt. De perfecte muziek voor in een of andere strandbar, maar op dit moment vooral de perfecte muziek om terug wat vrolijker van te worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cassia – Why You Lacking Energy? (★★★½): Goudmijn voor de zomerplaylist

Het Britse indietrio Cassia maakt extreem zomerse feelgoodnummers, maar telkens met een zekere ernst in de muziek of tekst. Het debuutalbum Replica…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Not Enough Time to Think”

Wie door de afgelopen zonnige lentedagen al begon te dromen van een warme, lome zomer en daar nog een soundtrack voor zoekt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Vitamins"

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.