Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROEDPLAATS – “Streets of Gold”

Aanschouw BROEDPLAATS, het bastaardzoontje van Roel Meijer en de coronacrisis. Die laatste maakte het namelijk een zeer aparte bezigheid om met bands te repeteren en je daarbij enigszins legaal te voelen. Gelukkig maar, want zo zag dit project dus het levenslicht: het is nu eenmaal niet illegaal om op je eentje wat met een drumcomputer en een keyboard te klooien in je huiskamer.

Hitsingle en opener van het in maart ontwakende album Grant Application “Streets of Gold” gaat over de glorende straten van Leeuwarden, een stad ten noorden van Sneek in Friesland. Deze stad werd in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad, iets waar tot op heden zelfs nuchter niet echt een verklaring voor te vinden valt. Nou, dat was nu eenmaal zo, en als gevolg legde de gemeente de straten allemaal open. Een cultuurstad moet nu eenmaal schoon zijn, nietwaar.

Het nummer toetert van meet af aan hectisch – en deze chaos bouwt zich louter maar verder en verder op terwijl leadzanger (en ook wel enige zanger) van het eenmansproject zich verbaal uitleeft over het nu goudblinkende Leeuwardse straatbeeld. Naar het einde van het nummer kent “Streets of Gold” een dansbaar intermezzo – queue uw discobal – om dan traagjesaan af te bollen. We verlangen veel gelijkaardige gekkigheid van opkomend album en smullen nu nog eventjes gelukzalig van dit vertiertje.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

FLUITKETEL - Der Endlose Fluss (★★★★): Dobberen, kabbelen en drijven op de eindeloze stroom

Het Friese project FLUITKETEL, ook wel de alias van Peter Van Beets, kenden we al van hun vorige album Navigator. Dat album…
AlbumsRecensies

FLUITKETEL - Navigator (★★★½): Wat een Wad

FLUITKETEL is een project dat is ontstaan uit de onontkoombare tourbusverveling van Peter van Beets, de gitarist van Abdomen. Deze metalband won…
AlbumsRecensies

BROEDPLAATS - Grant Application (★★★½): Manifest voor het maken van de muziek die je echt wilt maken

Friesland kent zijn eigen Rock Rally onder de Kleine Prijs van Friesland, waar enkele jaren geleden prijsbeest en gelukkige winnaar ABDOMEN er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.