Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “Ambras”

STIKSTOF is terug en dat zal iedereen geweten hebben. De Brusselse hiphopformatie rond Zwangere Guy, Jazz Brak en Astrofisiks brachten in 2018 de hele muziekwereld in rep en roer met hun nu al tijdloze worp Overlast. Er volgde een ongeziene triomftocht langs de belangrijkste festivals en zalen van het land waardoor de fiere Brusselaars in een jaar tijd ook bij een ‘mainstream’ publiek een begrip werden. Door het solosucces van Zwangere Guy moesten we wel wat langer wachten op een ‘comeback’ van STIKSTOF, alhoewel ze nooit echt weg leken te zijn. Op BRUTAAL hoorden we het drietal immers nog eens samen op een track (“Spekglad”), maar nu is het weer helemaal STIKSTOF dat klok slaat. Met een kersvers platencontract bij TopNotch onder de arm, de nieuwe Frontal Studio in hartje Brussel en met veel honger keren ze vandaag terug met het loeiharde “AMBRAS”

‘FUCK EEN ROLMODEL, U MOEDER NEUK IK MORGEN WEL.’ Het is een binnenkomer, die eerste zin waarmee Jazz Brak en Zwangere Guy ons welkom heten in het nieuwe hoofdstuk van STIKSTOF. Het mag dan ook meteen duidelijk zijn dat STIKSTOF na meer dan tien jaar nog steeds vlijmscherp en zonder blad voor de mond hun gal spuwt over alles en iedereen. Ook aan hun experimentele, met resonerende klanken doorspekte beats blijft STIKSTOF vasthouden waardoor het geheel toch weer zeer rauw en underground overkomt. De wisselwerking van Jazz en Guy voorziet “AMBRAS” van een sterke dynamiek die de boel nog meer weten op te jutten. Niets voor gevoelige oren (en bekrompen boomers) dus, die nieuwe STIKSTOF!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “DRIEDUBBELDIK”

De voorbije jaren gingen de STIKSTOF-leden afzonderlijk hun horizon verbreden, en dat bleek geen onverstandige beslissing. Ondanks het eigen succes blijven Astrofisiks,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LeBlanc - "5 Feet Apart"

Sommige artiesten dromen al volop van festivals en om daar opnieuw het verse gras te mogen ruiken, de goedkope warme pilsjes te…
AlbumsRecensies

Frenetik - Jeu de couleurs (★★★★★): Straatpoëet wordt Brusselse kroonprins

Het gaat gigantisch snel voor David Elikya. Vorig jaar deed zijn rapalias Frenetik voor de gemiddelde hiphopfan misschien nog geen belletje rinkelen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.