Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Go Fishing! – “Zone”

Artiesten die hun carrière starten in hun slaapkamer schieten als paddenstoelen uit de grond. Succesvolle vertegenwoordigers van het bedroom pop-genre zijn Clairo, beabadoobee, girl in red en natuurlijk oervoorbeeld Mac DeMarco. Ook in Utrecht ontstond tijdens de pandemie een muzikaal DIY-project tussen Juliette van Balen en Bart van der Elst. Bart kennen we als toetsenist van de Amsterdamse band Indian Askin. De leden van de groep gingen elk een andere richting uit en in oktober vorig jaar beslisten ze om er een eind aan te maken. Bart stortte zich samen met zijn vriendin Juliette op hun nieuwe band ‘Go Fishing!’. Geen bedroom pop voor Go Fishing!, maar pure Utrechtse ‘living room pop’. De debuutsingle “Zone” klinkt heerlijk dromend en doet ons snakken naar meer van deze alternatieve pop.

Het nummer begint rustig met wat gitaargetokkel alvorens de lo-fi stem van Juliette doorklinkt. Haar zang klinkt eerder wat gedempt en op de achtergrond. Het melancholisch gitaargeluid weet net genoeg door te dringen en neemt ons mee naar een zonnige zomerdag in een post-coronatijdperk, waar afspreken met (meerdere) vrienden niet meer illegaal is. Het akoestische van “Zone” doet ons denken aan de gezapige klanken van Mac DeMarco, wat wij enkel kunnen bewonderen. Na twee minuten lijkt het nummer afgerond te zijn, maar het duo trakteert ons op nog een aangename outro waarin we de dromerige synthesizer van Van der Elst herkennen. Perfect nummertje om van te genieten in ons kot, dromend over zorgeloze zomeravonden.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ella jane - "Calling Card"

We ontdekten ella jane in augustus toen ze ons met haar single “the sellout” betoverde. In september bracht ze vervolgens haar debuut-ep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harvey Causon - "Tenfold"

Harvey Causon bevatten is geen makkelijke opdracht. Zoek iets op over de jonge artiest uit het Engelse Bristol en iedereen verkoopt andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.