Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Go Fishing! – “Zone”

Artiesten die hun carrière starten in hun slaapkamer schieten als paddenstoelen uit de grond. Succesvolle vertegenwoordigers van het bedroom pop-genre zijn Clairo, beabadoobee, girl in red en natuurlijk oervoorbeeld Mac DeMarco. Ook in Utrecht ontstond tijdens de pandemie een muzikaal DIY-project tussen Juliette van Balen en Bart van der Elst. Bart kennen we als toetsenist van de Amsterdamse band Indian Askin. De leden van de groep gingen elk een andere richting uit en in oktober vorig jaar beslisten ze om er een eind aan te maken. Bart stortte zich samen met zijn vriendin Juliette op hun nieuwe band ‘Go Fishing!’. Geen bedroom pop voor Go Fishing!, maar pure Utrechtse ‘living room pop’. De debuutsingle “Zone” klinkt heerlijk dromend en doet ons snakken naar meer van deze alternatieve pop.

Het nummer begint rustig met wat gitaargetokkel alvorens de lo-fi stem van Juliette doorklinkt. Haar zang klinkt eerder wat gedempt en op de achtergrond. Het melancholisch gitaargeluid weet net genoeg door te dringen en neemt ons mee naar een zonnige zomerdag in een post-coronatijdperk, waar afspreken met (meerdere) vrienden niet meer illegaal is. Het akoestische van “Zone” doet ons denken aan de gezapige klanken van Mac DeMarco, wat wij enkel kunnen bewonderen. Na twee minuten lijkt het nummer afgerond te zijn, maar het duo trakteert ons op nog een aangename outro waarin we de dromerige synthesizer van Van der Elst herkennen. Perfect nummertje om van te genieten in ons kot, dromend over zorgeloze zomeravonden.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - I'M DOING IT AGAIN BABY! (★★★): Na regen komt een regenboog

Wat in een niet zo heel ver verleden nog vooral een gesloten-halfopen community was, is intussen uitgegroeid tot een commercieel succesvolle hype….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "You Need Me Now?" (feat. Sabrina Carpenter)

‘I’m doing it again baby!’ Met die woorden kondigde girl in red nog niet zo gek lang geleden haar gelijknamige tweede langspeler…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "DOING IT AGAIN BABY"

Er was bij een bepaalde groep toegewijde fans altijd al wel een grote hype rond girl in red, maar sinds enige tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.