Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Go Fishing! – “Zone”

Artiesten die hun carrière starten in hun slaapkamer schieten als paddenstoelen uit de grond. Succesvolle vertegenwoordigers van het bedroom pop-genre zijn Clairo, beabadoobee, girl in red en natuurlijk oervoorbeeld Mac DeMarco. Ook in Utrecht ontstond tijdens de pandemie een muzikaal DIY-project tussen Juliette van Balen en Bart van der Elst. Bart kennen we als toetsenist van de Amsterdamse band Indian Askin. De leden van de groep gingen elk een andere richting uit en in oktober vorig jaar beslisten ze om er een eind aan te maken. Bart stortte zich samen met zijn vriendin Juliette op hun nieuwe band ‘Go Fishing!’. Geen bedroom pop voor Go Fishing!, maar pure Utrechtse ‘living room pop’. De debuutsingle “Zone” klinkt heerlijk dromend en doet ons snakken naar meer van deze alternatieve pop.

Het nummer begint rustig met wat gitaargetokkel alvorens de lo-fi stem van Juliette doorklinkt. Haar zang klinkt eerder wat gedempt en op de achtergrond. Het melancholisch gitaargeluid weet net genoeg door te dringen en neemt ons mee naar een zonnige zomerdag in een post-coronatijdperk, waar afspreken met (meerdere) vrienden niet meer illegaal is. Het akoestische van “Zone” doet ons denken aan de gezapige klanken van Mac DeMarco, wat wij enkel kunnen bewonderen. Na twee minuten lijkt het nummer afgerond te zijn, maar het duo trakteert ons op nog een aangename outro waarin we de dromerige synthesizer van Van der Elst herkennen. Perfect nummertje om van te genieten in ons kot, dromend over zorgeloze zomeravonden.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.