Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase Atlantic – “SLIDE”

De Australische band Chase Atlantic is geen vreemde meer. Het trio bestaat uit twee broers en hun beste vriend die samen de donkere kant van alternatieve pop verkennen, met invloeden van rock en r&b. Het drietal besloot in 2014 een band te vormen en bracht hetzelfde jaar meteen hun eerste ep uit. Toch was het vooral de single “Friends” in 2015 die een hit bleek te zijn. Wat volgde waren uitverkochte headlineshows over heel de wereld. In 2016 sloten ze zich aan bij Warner Music Group en het opeenvolgende jaar kwam hun debuutalbum. De groep ging van experimenteren met verschillende klanken in hun slaapkamer tot het vinden van een eigen stijl die nu nog steeds blijkt te werken.

Met “SLIDE” introduceren ze hun meest dromerige nummer tot nu toe. Het extreme enthousiasme wordt achterwegen geladen, en er wordt ons een portie zachte vocals voorgeschoteld. We beseffen pas echt dat we naar Chase Atlantic aan het luisteren zijn wanneer de typische jazzy saxofoon aan bod komt. Verandering is niet altijd slecht, maar toch ontbreekt er pit in “SLIDE”. Hopelijk vindt Chase Atlantic hun uitgelatenheid snel terug en kunnen we er weer van genieten op de volgende single. Samen met “SLIDE” kondigde de band hun opkomend album Beauty in Death aan, dat op 5 maart in de rekken ligt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

 

67 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O S K I - "Slide"

Een klein jaar geleden stond O S K I nog helemaal aan het begin van zijn loopbaan als rapper. Oscar Santos was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Torche - "Slide"

Vijftien jaar geleden stond Torche op uit de assen van de onnavolgbare sludgeband Floor. Zanger/gitarist en stichtend lid van beide bands, Steve…
Features

De vijf van "Den Beir" - 150

De winter komt er aan en dat wil zeggen dat de dagen korter worden en de temperatuur lager. Gelukkig is er nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.