Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MICHELLE – “FYO”

Een ontdekking kan je dit collectief wel noemen. MICHELLE werd eerder dit jaar al aangeduid als een van de grote beren van morgen, deze assumptie maken ze nog maar eens waar met hun eerste release van 2021: “FYO”. Vorig jaar gaven ze ons al een voorsmaakje van de kant die ze uit wilden gaan, maar nu zijn we er zeker van: dit zeskoppig muziekensemble gaat de wereld veroveren met hun zwoele dreampop.

Met “FYO” gaan de Amerikanen wat meer de indie-tour op. Ze blijven trouw aan hun originele concept van zwoele, dromerige sounds met adembenemende vocals, maar doen dit op een iets meer alternatieve manier dan hun voorgangers. Net zoals de vorige single “UNBOUND” slepen de muzikanten ons mee door een catchy oorwurm. De muziek verdient het om in ALL CAPS te staan, want ze blijven zodanig in je geheugen plakken dat je de teksten op termijn door het huis begint te schreeuwen.

“FYO” gaat volgens de artiesten over in twee werelden thuis zijn, terwijl je je in geen van beiden geaccepteerd voelt. Jamee Lockard staat het dichts bij het nummer, dat vertelde ze zelf: ‘Ik ben zelf opgegroeid in de Verenigde Staten als een mixed-race minority. Mijn zelfbeeld ontstond door mensen die me vertelden wat ik wel en niet mocht zijn, terwijl ze me tussen twee identiteiten heen en weer sleurden.’ Een mooie vertaling van deze gevoelens blijkt in het nieuwe nummer. De vreugde in de song doet je vergeten hoe zwaar het achtergrondverhaal in werkelijkheid is, maar het is toch belangrijk dat we hier even bij stilstaan.

De titel grote beer van morgen is meer dan ooit verdiend. Hopelijk mogen we snel meer horen van deze toppers!

Website / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

27 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me (★★★★): Een universele boodschap in een warm jasje

Vier jaar na hun vorige plaat, spin, komt poppunk act Tigers Jaw met hun zeer geanticipeerde zesde langspeler. I Won’t Care How…
AlbumsRecensies

Black Nash – Black Nash (★★★★): Durft te experimenteren

Singer-songwriter Jody Smith had het zich anders voorgesteld eind 2019. Het leven, na vijf jaar in het Amerikaanse leger, kwam behoorlijk binnen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils - "Nightmares Out Of A Bag"

Laten we vandaag kennis maken met de sympathiekste band van de sympathiekste bevolking uit België, de Limburgers. Tonsils komt uit Hasselt en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.