Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imelda May & Noel Gallagher – “Just One Kiss” (feat. Ronnie Wood)

Op 23 april komt Imelda May voor het eerst in vier jaar met een nieuwe plaat. 11 Past The Hour kreeg het de naam en daarvoor kon May een heuse sterrencast scouten. Op “Just One Kiss”, de single die vandaag verschijnt, krijgt ze het gezelschap van Noel Gallagher (Oasis) op zang en Ronnie Wood (Faces, Rolling Stones) op gitaar. Daarnaast vind je op het album ook nog een duet met Miles Kane. Kortom, de Ierse heeft heel wat Britse sterren gefixt om van haar zesde album een onvergetelijke plaat te maken. Ook qua boodschap zorgt May voor een diverse inbreng, met activisten als Gina Martin en Dr Shola Mos-Shogbamimu.

“Just One Kiss” is een heerlijke bluesrocksong geworden met een aanstekelijk refrein en natuurlijk ronkende gitaren. Het begint al meteen net als een song van The Stones door de swagger waarmee de gitaar zich een weg doorheen het lied baant. Eens we iets langer in het nummer zitten, zorgt Noel Gallagher met zijn herkenbare stem voor een typische Britse invloed. De stemmen van beide artiesten lijken perfect op elkaar ingespeeld en als Wood op het eind dan nog een lekkere solo serveert, is het plaatje volledig af. De samenwerking is dus helemaal wat je ervan verwacht en we kunnen enkel maar zeggen: rock on!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3470 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oasis - "Don't Stop... (demo)"

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher's High Flying Birds – “Blue Moon Rising”

Na zijn laatste ep This Is The Place, die in september goed in de smaak viel, komt Noel Gallagher’s High Flying Birds met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.