Muzieknieuwtjes

Kids with Buns, Ramkot en The Haunted Youth winnen De Nieuwe Lichting 2021!

Door corona zijn er veel zekerheden weggevallen de afgelopen maanden, maar gelukkig behoort De Nieuwe Lichting daar niet toe. Een van de grootste muziekwedstrijden van het land gaat gewoon door. Normaal gezien kunnen de negen finalisten in aanloop van de finale over het hele land optreden om zo stemmen te ronselen, maar dat behoorde dit jaar niet tot de mogelijkheden. Toch deden Ramkot, Kids with Buns, Jibran, Fabrian Rasti, The Haunted Youth , Grimzo, Simon, Berry en Aili en Transistorcake alles om de overwinning in de wacht te slepen.

Ondanks dat alle kandidaten een meer dan degelijk nummer inzonden zijn het toch Kids with Buns, Ramkot en The Haunted Youth. die deze editie van De Nieuwe Lichting winnen. Dat Kids with Buns tot de winnaars behoort, verbaast niemand. Het duo wist al wat aandacht naar zich toe te trekken met “Bad Grades” en een nummer over seksueel geweld. Dankzij deze overwinning ziet de toekomst van deze twee er nog mooier uit dan voordien. Op Studio Brussel houden ze al eens van een goeie gitaar en daar gaat Ramkot voor zorgen in de toekomst. Als enige rockband onder de finalisten wisten ze al de gitaarliefhebbers achter zich te krijgen en met een nummer als “Red” is de overwinning zeker verdiend. The Haunted Youth droomde van een overwinning en dankzij het dromerige “Teenage Rebel” wist de Limburger een gouden medaille te veroveren. De drie winnaars krijgen nu enkele mooie kansen en hopelijk gaan ze zo een mooie toekomst tegemoet.

863 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Haunted Youth @ Het Depot: Uitgesponnen dromerigheid

Het is een understatement dat het winnen van een wedstrijd als De Nieuwe Lichting voor een heuse populariteitsinjectie zorgt, al schoot een…
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Energie van begin tot einde

Een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 was van plan om op 1 en 2 december vorig jaar naar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns - "the snakes"

Sedert begin 2021 doet Kids With Buns het goed. Het duo scoort zo nu en dan een hitje en heeft dat grotendeels…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.