Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JC Palmer – “Fidget”

We hadden voor deze week nog nooit van JC Palmer gehoord, maar met hun nieuw werk trokken ze vandaag wel onze aandacht. Het viertal komt uit Turnbridge Well, maar vertoeft nu wel al een tijdje in het artistieke zuiden van Londen. Hun eerste project Endless Laughter verscheen in 2018 en deed het vooral lokaal niet slecht. Hier en daar werden kleinere zaaltjes in Londen en omgeving platgespeeld en konden ze in de underground op hun gemak verder werken aan nieuwe muziek. Na een radiostilte van meer dan twee jaar is JC Palmer nu klaar voor een nieuw hoofdstuk en dat starten ze met “Fidget” meteen op een sterke manier.

Met “Fidget” verkent de band nieuwe wegen en dat kunnen we best wel pruimen. De hyperactieve gitaarriff voorziet het nummer vanaf de eerste seconden van een hoge intensiteit. Het tempo zit er goed in en met een furieus refrein duwt JC Palmer nog eens een stuk steviger door op het gaspedaal. Frontzanger Jake Palmer maakt in het nummer weinig woorden vuil, maar de boodschap en de intentie worden wel meteen duidelijk. Er gebeurt veel op “Fidget” en vooral op het einde wordt het een heerlijke herrie waarin onder meer een saxofoon en een xylofoon op geniale wijze werden verwerkt. Een fijne ontdekking die ons warm maakt voor een vervolg!

“Fidget” is trouwens de eerste release op Art’s Cool, een organisatie die normaal gezien concerten organiseert in de Britse badstad Margate en door de aanhoudende coronapandemie nu ook een label zijn opgestart.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.