Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs – “Don’t Judge Me” (feat. Headie One & Fred again..)

Foto: Maxim Meyer-Horn

Dat de Britse FKA twigs van opleiding danseres is, bewees ze opnieuw op 27 november. Toen bracht ze een adembenemende performance tijdens Dua Lipa’s livestreamconcert Studio 2054 op een samenwerking van de twee artiesten. Op een officiële release daarvan is het blijkbaar nog even wachten, maar intussen kunnen we alvast genieten van nieuwe muziek van FKA twigs. Haar derde album, de opvolger van het magnifieke MAGDALENE (2019), is intussen volledig afgewerkt. Een eerste voorproever daarvan is het sterke “Don’t Judge Me”, in samenwerking met Headie One en Fred Again.

Wie bekend is met de muziek van FKA twigs, weet dat de zangeres zich niet in hokjes laat steken. Haar muziek overspant verschillende genres, al leunt ze met haar unieke stem het meeste aan bij r&b en hiphop. Een samenwerking met rapper Headie One en producer Fred again.. wees opnieuw in die richting, en het resultaat voldoet zeker aan de verwachtingen. “Don’t Judge Me” is een uitwerking van “Judge Me“, een korte interlude op Headies GANG uit april vorig jaar. Dit keer hebben de sterke bassen daar op het einde plaats gemaakt voor een slepende, stuwende beat die vier minuten blijft doorgaan.

“Don’t Judge Me” laat horen hoe het is om te leven als een zwarte. Dit is een onderwerp dat FKA twigs enorm bezighoudt en in 2020 geregeld aan bod kwam tijdens de Black Lives Matter-protesten. Hoewel daar niet veel meer over bericht wordt, blijft het een thema waar nog veel mensen mee worstelen. Voor twigs was het alleszins de ideale gelegenheid om haar gevoelens te uiten in dit betoverende nummer. “Don’t Judge Me” koestert een heel simpele boodschap – niet oordelen over iemand anders – maar toch zet het tot nadenken. Is het dankzij de magische stem van FKA twigs? De predikende stijl van Headie? De krachtige productie van Fred again..? Ongetwijfeld een combinatie van dat alles, en dan hebben we het nog niet gehad over de artistieke videoclip die FKA met Emmanuel Adjei heeft geregisseerd.

Het is niet naar FKA twigs gewoonte om op haar muziek met andere artiesten samen te werken. Toch is dit hier zeker geslaagd, en ze liet al weten dat ze tijdens de voorbije coronamaanden een heleboel artiesten heeft gecontacteerd. Dua Lipa wisten we al, maar met wie heeft FKA twigs nog muziek klaarstaan? De toekomst zal het uitwijzen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2023 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…
InstagramLiveRecensies

Fred again.. @ Ancienne Belgique (AB): We've found dancing

Dat het hard gaat voor Fred again.. kunnen we gerust een klein understatement noemen. De Britse producer verkocht in een mum van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Stromae, Fred again.., Paolo Nutini, IDLES en meer naar Down The Rabbit Hole 2023!

In de Groene Heuvels van Beuningen is het voorlopig nog redelijk rustig, maar van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli wemelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.