InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Butch Kassidy – “Heath”

Dat er wat broeit in Londen, hoeven we je niet meer te vertellen. Butch Kassidy is het nieuwste snoepje dat je beter nu dan nooit ontdekt. De groep haalt haar invloeden bij bands als Slint, Swans en Black Country, New Road en dat is duidelijk te horen op debuutsingle “Heath”. De song komt als afsluiter op een compilatie van Slow Dance Records, een label dat eerder al carrières van PVA, Black Midi en Squid lanceerde. Het viertal kan al wat adelbrieven voorleggen met een uitnodiging van de enige echte Huw Stephens in zijn show en de longlist voor de Emerging Talent Competition op Glastonbury als voorlopig hoogtepunt. Nu is er eindelijk ook digitaal muziek te horen.

Dat Butch Kassidy begin 2020 al wat furore maakte met hun liveshows, kunnen we na het luisteren beamen. Het nummer ademt namelijk een live-ervaring. Met zijn tien minuten is “Heath” meteen een serieuze brok om te verwerken, maar er is zoveel spanning dat je van begin tot eind met open mond zit te luisteren. Waar het begin van de single nog redelijk stil is, ontstaat er al heel snel een gigantische chaos waardoor je snel geneigd bent om de pauzeknop in te duwen. Het nummer test je limieten door de overvloed aan noise en absurde geluiden. Gelukkig is dit slechts het begin en ontstaat er daarna een intens nummer dat dankzij de vocals van Fionn Murphy naar een hoger niveau wordt getrokken. Hij begeleid je als het ware op een ultieme trip langs donkere klanken, strakke opbouw en furieuze uitspattingen. We kunnen er nog veel over zeggen, maar het lijkt ons beter als je gewoon luistert. “Heath” is nog maar het begin, dat is zeker.

3369 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.