FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor Fifty Lab 2024 met onder andere Stella Rose, Library Card en Hypnosis Therapy!

De eerste echte warme zonnestralen mogen misschien wel op ons gezicht aan het schijnen zijn, muziek is er te vinden doorheen elk seizoen. Zo lost Fifty Lab al zijn eerste namen voor de vijfde editie van het Brusselse festival dat dit jaar doorgaat van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 november. Het concept blijft naar goede gewoonte dezelfde: drie nachten, vijf locaties en meer dan zestig artiesten die voor muzikaal spektakel zorgen, zorgvuldig gecureerd door zowel nationale als internationale programmatoren en het Fifty Lab-team. Fifty Lab wist de afgelopen jaren al knallers van namen te strikken met onder andere Gabriels, Knuck, Loverman, Erika de Casier, Bolis Pupul, The Clockworks en Pongo, maar ook voor deze editie pakt Fifty Lab weer uit met een heleboel nieuw talent.

Eerst en vooral krijgen we bezoek van de Amerikaanse Stella Rose. Zij bracht afgelopen jaar haar debuutplaat Eyes Of Glass uit en als dochter van Depeche Mode-frontman Dave Gahan kan het niet anders dan dat Rose gezegend is met muzikaal bloed. Van de Noorderburen krijgen we dan weer een passage van de coolste, nieuwe postpunkband Library Card. De Rotterdamse band bracht op hun beurt hun debuut-ep Nothing, Interesting ter wereld en is klaar om iedereen van hun talent te overtuigen. Om het internationale karakter te benadrukken, staat ook het Zuid-Koreaanse duo Hypnosis Therapy op de affiche, die Brussel zullen trakteren op hun explosieve combinatie tussen rap en drum-and-bass.

De Eurostar krijgt in november een nieuwe passagier aan boord met bestemming Fifty Lab. Jawnino is al een tijdje een van de lievelingen van gerenommeerde muzieksites als Pitchfork, Dazed en Notion en komt met een ferme lading nieuwe muziek richting de Brusselse binnenstad. Butch Kassidy nemen dan weer de ferry richting België. De Britten uit de hipste wijk van Londen laten zich op muzikaal vlak inspireren door Squid, Black midi en Swans en dat dat behoorlijk straf klinkt, konden we eerder al aanhoren op Left of The Dial en Desertfest. Natuurlijk kan pop ook niet ontbreken op de line-up van Fifty Lab en hiervoor zal de Britse mui zyu paraat staan. Haar Hong Kongse-roots verwerkt ze in haar liedjes en dat klinkt op plaat alvast niet minder dan boeiend!

Ook de Belgische polders werden doorploegd door de programmatoren van Fifty Lab met een eerste gevarieerde oogst als gevolg. DEEWEE-protegé Natasha Pirard mag bijvoorbeeld haar knap staaltje futuristische soundscapes komen brengen. Even futuristisch, maar dan toch eerder dystopisch is de muziek van Oonagh Haines die ons met haar elektronische melodieën meeneemt op tocht naar de toekomst. Bovendien wordt het een blij weerzien met Ciao Kennedy, de Brusselse jazzformatie die in 2021 in Pilar schitterde tijdens onze eerste Dansende Beren showcase.

Hiermee kan het uitkijken naar Fifty Lab 2024 officieel beginnen en ook de ticketverkoop is gestart. In verschillende batches worden tickets aan verschillende tarieven aangeboden dus snel zijn is een must. Tickets vind je hier! Meer info over het festival kan je op hun website terugvinden.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mui zyu - "the rules of what an earthling can be"

Eva Lui heeft Hong Kong’s bloed, maar haar hart slaat al een tijdje voor de Britse hoofdstad Londen. Nadat ze aanvankelijk als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Library Card – “For The World Is Hollow”

Of Nederland op het Eurovisiesongfestival twaalf punten zal krijgen van België, dat mag Joost weten. Wat we wel weten, is dat we…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Library Card - "Well, Actually"

Onze noorderburen van Library Card uit het dystopische Rotterdam steken muziek in elkaar. En dat doen ze goed. Laat ons eerst de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.