Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Heath – “Isaak’s Marble”

© Felien Durmuş

Neen het is geen foto uit de jaren zeventig, maar een bandfoto van de leden van de jonge band Heath. Een Nederlandse band die in korte tijd heel wat furore wist te maken. Zo werden ze vrij snel verwelkomd door Suburban records, Radar Agency en Momentum Agency om deel te worden van hun rooster bands. Ook de chef van Roadburn festival Walter Hoeijmakers had het vijftal al even in zicht en programmeerde ze uiteindelijk dit jaar op zijn festival. Hij omschrijft de Den Haagse band als een unieke combinatie van psychedelische rock, progressieve rock, blues en een ferme dosis jonge energie.

Met de single “Isaak’s Marble” kondigt de band tegelijk een eerste album aan. Op vrijdag 10 mei komt het gelijknamige album uit en spelen ze ook een releaseshow in Paard poppodium te Den Haag. Maar hoe klinkt de single nu eigenlijk? Beginnen doet het tienminutenlange nummer met warme bassen, funky gitaren en een mondharmonica. Iets later komt een typisch psychedelisch keyboardje de andere muziekinstrumenten vergezellen en dan is het nummer vertrokken voor een lange trip. We horen ellenlange gitaarsolo’s, manisch gezang, zwoel getokkel op de gitaren, mondharmonicasolo’s en nog meer van die echt lange gitaarsolo’s. We maken zowel energieke dansmomenten mee, als erg rustige momenten om even te kalmeren. Na acht en een halve minuut scheurt het nummer nog een laatste keer door tot bijna de laatste seconden; ze weten duidelijk van geen ophouden.

Op 10 mei verschijnt Heath. De band speelt op 20/04 op Roadburn festival, maar momenteel staat er nog geen datum gepland in België.

FacebookInstagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOOON - "Richard Has A Racecar"

In onze recensie van hun laatste album Safari waren we zo enthousiast dat we van gekkigheid niet anders konden besluiten dan met…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Butch Kassidy - "Heath"

Dat er wat broeit in Londen, hoeven we je niet meer te vertellen. Butch Kassidy is het nieuwste snoepje dat je beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.