InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Leah Rye – “Movement”

Je was er misschien bij toen de nog nobele onbekende Leah Rye vorig jaar de zoveelste dag van onze Winterslaapsessies afsloot. Ze had toen nog maar een drietal nummers op haar palmares staan, maar daar is intussen verandering in gekomen. De Nederlandse zangeres heeft hard gewerkt aan haar debuut-ep en wat we daar al van te horen kregen, viel in de smaak. Met vorige single “Agrypnia” zette ze haar kunnen nog maar eens in de kijker door een donkere melancholische wereld te creëren met lichte sterretjes in de vorm van haar stem. Het is dankzij die combinatie dat we uitkeken naar meer materiaal. Ons geduld wordt vandaag eindelijk beloond, want met “Movement” krijgen we de tweede single van Leah Rye’s ep onder onze neus geschoven.

Op haar nieuwste exemplaar doet de Nederlandse haar gekende trucje nog eens over, maar dit keer komt dat grootser binnen dan ooit tevoren. “Movement” begint nog een beetje twijfelachtig, maar bloeit na verloop van tijd helemaal open. Een snelle beat zet het tempo, terwijl de lichte piano voor wat kille toetsen zorgt. Leah zelf maakt het geheel wat warmer met haar stem, maar het is pas als alles bombastisch op een hoop wordt gegooid, dat onze mond openvalt. Een mooie mix van georganiseerde chaos, elektronische effectjes en een klok van een stem vormen het recept voor een smakelijk nummer. Licht en donker gaan met elkaar in gevecht, met een sterrenhemel als toneel. Met nog een epische outro loopt “Movement” groots op z’n einde, waarna we in een soort waas achterblijven.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

982 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leah Rye – “Foreign”

‘The world is on fire’, zong Leah Rye vorig jaar op “Agrypnia”, en dat was uiteraard een verwijzing naar de coronacrisis. In…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Leah Rye - "Agrypnia"

Na haar debuutsingle “The Wire” was Leah Rye vertrokken in de muziekwereld. De vierentwintigjarige Haarlemse zangeres en songschrijfster zat niet stil en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Leah Rye - "All I Got"

In de dromerige wereld van Leah Rye voeren mysterie en melancholie het hoogste woord. De Nederlandse zangeres vertaalt haar verbeelding in duistere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.