InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Al Merai – “No Deviation”

© Timo Vergauwen

Afgelopen kerstdag bracht de Antwerpse rapper Al Merai “Growin’ up fast” uit. Dat was geen alternatief kerstliedje – daarvoor kan je terecht in de enige echte Dansende Beren kerstafspeellijst – maar wel zijn negende single uit 2020. “No Deviation” is het eerste wat Al Merai, die vorig jaar de finale van MNM Urbanice bereikte, voortbrengt in 2021. Het is een sterk staaltje oldschool hiphop.

Al Merai maakt al snel duidelijk waar het voor hem om gaat: ‘no Deviation from the master plan’. Waar hij zeker niet van afwijkt is zijn stijl. Hij rapt rustig – agressie, zoals je dat bij onder andere Zwangere Guy hoort, is niet aanwezig. Toch heeft Al Merai bakken zelfvertrouwen en dat hoor je duidelijk. ‘Compete with greatness you don’t stand a chance.’ Ook op instrumentaal vlak is er weinig op aan te merken: de beat is simpel maar vormt samen met de tekst een coherent geheel. De overhangende sfeer is duister en ietwat intimiderend. Als Al Merai met deze single wou tonen hoe sterk hij in zijn schoenen staat, is hem dat aardig gelukt. Niets te ingewikkeld, maar niet getreurd: “No Deviation” is mooi in haar eenvoud.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.