InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Al Merai – “No Deviation”

© Timo Vergauwen

Afgelopen kerstdag bracht de Antwerpse rapper Al Merai “Growin’ up fast” uit. Dat was geen alternatief kerstliedje – daarvoor kan je terecht in de enige echte Dansende Beren kerstafspeellijst – maar wel zijn negende single uit 2020. “No Deviation” is het eerste wat Al Merai, die vorig jaar de finale van MNM Urbanice bereikte, voortbrengt in 2021. Het is een sterk staaltje oldschool hiphop.

Al Merai maakt al snel duidelijk waar het voor hem om gaat: ‘no Deviation from the master plan’. Waar hij zeker niet van afwijkt is zijn stijl. Hij rapt rustig – agressie, zoals je dat bij onder andere Zwangere Guy hoort, is niet aanwezig. Toch heeft Al Merai bakken zelfvertrouwen en dat hoor je duidelijk. ‘Compete with greatness you don’t stand a chance.’ Ook op instrumentaal vlak is er weinig op aan te merken: de beat is simpel maar vormt samen met de tekst een coherent geheel. De overhangende sfeer is duister en ietwat intimiderend. Als Al Merai met deze single wou tonen hoe sterk hij in zijn schoenen staat, is hem dat aardig gelukt. Niets te ingewikkeld, maar niet getreurd: “No Deviation” is mooi in haar eenvoud.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi - "Patrice"

‘De Oude God is op retour!’, kondigde Pasi eind vorig jaar aan. De Antwerpse rapper met Congolese roots spreekt trouwens volledig in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miss Angel - "Who?!"

Net als in 2019 trakteert Miss Angel ons nog op de valreep van het jaar op een nieuwe single. Vorige keer was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Weireldverbeteroars? - "Halfvol"

Weireldverbeteroars? is een hiphopformatie uit het West-Vlaamse Tielt. “Halfvol” is hun derde single, eerder brachten ze al de twee nummers “Kom Mor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.