Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “All My Favorite Songs”

© CPU – Bert Savels

Vorig jaar had Weezer voor ons met Van Weezer een hardrockplaat klaarliggen die ergens in mei moest verschijnen, samen met de start van de Hella Mega Tour samen met Green Day en Fall Out Boy. Die tour kwam er helaas (nog) niet, en het album bijgevolg ook niet. De plaat verschijnt nu, als alles goed gaat, op 7 mei, maar de band heeft duidelijk niet stilgezeten. Volgende week vrijdag verschijnt namelijk OK Human, een ander album van Weezer en een duidelijke knipoog naar OK Computer van Radiohead. Toch klinkt de muziek naar eigen zeggen meer als Pet Sounds van The Beach Boys en haalde de groep inspiratie uit de sixties en seventies, een tijd waarin muziek nog puur klonk. Er komen zelfs orkestgeluiden aan te pas en dat is ook hoorbaar in de eerste single “All My Favorite Songs”.

‘All my favorite songs are slow and sad’ is de eerste zin in het nummer, de sfeer zit dus meteen goed. Ook deze tekst zou een referentie naar Radioheadfans kunnen zijn, maar gelukkig is “All My Favorite Songs” niet zo treurig als de tekst doet vermoeden. Met strijkers op de achtergrond bouwt het nummer gezellig op naar een krachtige climax waarbij alles in een bombast samenkomt. In de clip zie je ook de bandleden bezig op hun gsm, volledig vervreemd van de werkelijkheid; een aanklacht naar de huidige maatschappij? Muzikaal is het is alvast weer iets anders van Weezer, maar we kunnen dit zeker wel smaken en zijn benieuwd hoe dit zich volgende week in een volledig album vertaalt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - Van Weezer (★★★★): Het lange wachten waard

Het heeft even geduurd alvorens Weezer hun naar Van Halen knipogend album Van Weezer op de wereld losliet. Zanger-gitarist Rivers Cuomo, Patrick…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.