Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “All My Favorite Songs”

© CPU – Bert Savels

Vorig jaar had Weezer voor ons met Van Weezer een hardrockplaat klaarliggen die ergens in mei moest verschijnen, samen met de start van de Hella Mega Tour samen met Green Day en Fall Out Boy. Die tour kwam er helaas (nog) niet, en het album bijgevolg ook niet. De plaat verschijnt nu, als alles goed gaat, op 7 mei, maar de band heeft duidelijk niet stilgezeten. Volgende week vrijdag verschijnt namelijk OK Human, een ander album van Weezer en een duidelijke knipoog naar OK Computer van Radiohead. Toch klinkt de muziek naar eigen zeggen meer als Pet Sounds van The Beach Boys en haalde de groep inspiratie uit de sixties en seventies, een tijd waarin muziek nog puur klonk. Er komen zelfs orkestgeluiden aan te pas en dat is ook hoorbaar in de eerste single “All My Favorite Songs”.

‘All my favorite songs are slow and sad’ is de eerste zin in het nummer, de sfeer zit dus meteen goed. Ook deze tekst zou een referentie naar Radioheadfans kunnen zijn, maar gelukkig is “All My Favorite Songs” niet zo treurig als de tekst doet vermoeden. Met strijkers op de achtergrond bouwt het nummer gezellig op naar een krachtige climax waarbij alles in een bombast samenkomt. In de clip zie je ook de bandleden bezig op hun gsm, volledig vervreemd van de werkelijkheid; een aanklacht naar de huidige maatschappij? Muzikaal is het is alvast weer iets anders van Weezer, maar we kunnen dit zeker wel smaken en zijn benieuwd hoe dit zich volgende week in een volledig album vertaalt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2938 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Weezer: ‘Een jazzalbum zal er nooit inzitten’

OK Human, de nieuwste plaat van Weezer, is er eentje die een geheel nieuw aspect van de band laat zien. Strijkers en…
AlbumsRecensies

Weezer - OK Human (★★★½): Als een zonnehoedje tegen de regen

Weezer is een band die ietwat onverwachte wendingen nooit uit de weg gaat. De release van Van Weezer wordt door virale redenen al…
AlbumsRecensies

DIRK. - Cracks in Common Sense (★★★★½): Gepeperde voltreffer

Wie DIRK. voor 2020 nog niet had leren kennen, kan tegenwoordig ondanks dit tumultueuze jaar niet meer om hun ‘indiepowerslackerpop’ heen. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.