MuzieknieuwtjesNieuwe singlesOude Bekenden

Green Day, Fall Out Boy & Weezer komen samen naar Sportpaleis en brengen elk nieuwe single uit

© CPU – Ymke Dirikx

We kunnen ons voorstellen dat heel wat poppunkhartjes nu wat sneller gaan slaan, en dat is meer dan terecht. Drie poppunkgrootheden die eind jaren negentig en in de jaren 2000 hoge ogen gooiden, bundelen de krachten onder de noemer ‘Hella Mega Tour’. Daarmee gaan Green Day, Fall Out Boy en Weezer samen op tour doorheen de wereld. Niet enkel de USA dus dit keer, maar ook België. Op 17 juni houdt de tour halt in het Antwerps Sportpaleis en daar zal iedere band nieuwe muziek meebrengen. Green Days nieuwe plaat zou namelijk op 7 februari verschijnen en krijgt de naam Father Of All... Fall Out Boys album Greatest Hits: Believers Never Die – Volume Two verschijnt dan weer op 15 november en Weezer ten slotte breng in mei Van Weezer uit. Vandaag brachten de bands dan ook elk een nieuwe single uit; lees er meer over hieronder.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 20 september 2019 om 10u.

Green Day – “Father Of All…”

Green Day brengt met “Father Of All…” de titeltrack van hun nieuwste plaat en gaat meteen furieus te keer. Van bij het begin zit het tempo strak en horen we een Green Day die we willen horen. Punky, maar met de nodige ruimte om catchy en toegankelijk te klinken. Het is dan ook niet een typische Green Day song, want de vocals van Billie Joe Armstrong zijn niet zo opvallend. Toch weten ze ons in twee en een halve minuut warm te maken voor wat zal komen.

Fall Out Boy ft. Wyclef Jean – “Dear Future Self (Hands Up)”

Het vorige album van Fall Out Boy verscheen vorig jaar, maar voor deze speciale aankondiging brengen ook zij een gloednieuw nummer uit. “Dear Future Self (Hands Up)” is een samenwerking met Wyclef Jean en nog een goede ook. Het nummer klinkt heel poppy, maar tegelijk ook strak en zuiver zoals we dat van hen gewend zijn. Het refrein is andermaal heel catchy en gaat er als zoete broodjes in. Het stukje van Wyclef Jean brengt nog wat zomerse reggaevibes in het nummer en dat klinkt beter dan de combinatie doet vermoeden. Wees maar zeker, op 17 juni gaan onze handen de lucht in als dit nummer door het Sportpaleis weergalmt. De single maakt deel uit van Greatest Hits: Believers Never Die – Volume Two, dat op 15 november verschijnt.

Weezer – “The End Of The Game”

Bij Weezer brengen ze een tribute aan Van Halen, zoals we kunnen zien op het artwork van hun single, waarop Van Weezer te lezen is. Het is de titel van hun nieuwe plaat, die in mei in de rekken zou moeten liggen. Eighties rock dus, iets waar ze met hun cover van “Africa” veel succes mee haalden en nu dus verder op teren. We kunnen er niet tegen zijn, want het klinkt nog eens hard en met gitaren; niet zo slap als The Black Album dus. Er kruipen wat metalinvloeden in en Rivers Cuomo laat zijn gitaar gieren. Benieuwd wat nog zal volgen!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3367 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "A Little Bit of Love"

Dit jaar komen er vanuit het kamp van Weezer vier ep’s die samen met de seizoenen zullen verschijnen. Komende zondag is het…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drens - "Holy Demon"

De Duitse surfpunkband Drens brengt met “Holy Demon” hun derde single van dit jaar uit. In dit nummer legt de vierledige band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.