banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Monolord – “I’m Staying Home”

Ruwweg anderhalf jaar na het riffgeweld dat No Comfort heette, staken de drie Zweden van Monolord hun hoofd donderdag weer boven water. Hun nieuwe single stilde onze honger naar riffs initieel niet volledig, maar na enkele luisterbeurten konden we het uiteindelijk toch niet laten om er een artikeltje over te schrijven. “I’m Staying Home” bleek namelijk de perfecte doommetalschijf voor een deprimerende dag in zelfisolatie. Om het even te schetsen: traag headbangend thuiswerk achter de computer met de luidsprekers op volle bak zodat je nog net geen tinnitus krijgt. Geweldig dus.

Het nummer opent zoals het hoort, met een riff die eigenhandig je huis zou kunnen slopen. De drums werken lekker hypnotiserend zodat je na even al in een wiebeltrance zit. Wanneer het ijle, bezwerende gezang invalt weet je het honderd procent zeker: dit is een Monolordnummer. Een goede minuut later volgt de eerste solo, en daarmee zitten we al aan tweehonderd procent. Het trio kan soleren nu eenmaal niet links laten liggen, en dat nemen we hen niet kwalijk. Zo gaat het nummer nog zes minuten door. Als je doommetal geweldig vindt, zal je dit als gevolg ook geweldig vinden. Als bonus krijg je nog een liveversie van “The Bastard Son”.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Lung - Black Harvest (★★★★): Loodzware riffs, profetisch gezang, een melancholisch orgel, extase!

Green Lung veroverde in korte tijd een gewichtige plaats onder fans van stoner, doom, psychedelica en gelijkaardige subgenres van de metal- en…
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Lung - "Reaper's Scythe"

Green Lung, ofwel groene long, verwijst hier niet naar het Amazoneregenwoud maar naar iets nog veel beters. We hebben het namelijk over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.