Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Plus Fort”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Niet alleen je woonst en je wagen, maar ook de meest recente ep van rapper Peet is nu een beetje ondergesneeuwd. Onterecht, want wij vonden zijn project PEPER zo exquise afgekruid dat we die samen met 39 andere delicatessen suggereerden voor jouw muzikale menukaart van 2020. 2021 is nog piepjong, maar nieuwe muziek van het Le 77-lid is al een feit, en dan zijn wij benieuwd of Peet even eerlijk en puur klinkt dan wel harder voor de dag zal komen.

Stof om over te filosoferen is er in elk geval genoeg, want de Brusselaar weet ons nog steeds te boeien, al is de sfeer op “Plus Fort” een stuk grimmiger geworden. Vergezeld van beats met dezelfde rust, maar met meer duisternis, worstelt hij duidelijk met de dood en zijn eigen demonen. ‘Tous les jours on s’rapproche un peu plus de la mort / Mais tout c’qui te tue pas te rend plus fort’. De toon is gezet, na deze uppercut volgen nog een paar lyrische vuistslagen die ons helemaal knock-out slaan. Ook de toon voor de komende 12 maanden lijkt gezet, waarin we al uitkijken naar de verschillende invullingen die Peet aan zijn eigen stijl zal geven.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Rêves" (feat. Zwangere Guy)

Na een half jaar radiostilte duikt Peet eindelijk op met een nieuwe single. De artiest die hem mag vergezellen op deze zelfgemaakte…
AlbumsRecensies

Morgan - Fleurs Confinées (★★★½): Bawler met een gevoelig kantje

Toen Brusselse rapgroep Le 77 hun laatste plaat Ultim uitbracht, wisten we eigenlijk al hoe het laat het was. Hoewel ze zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.