Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Plus Fort”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Niet alleen je woonst en je wagen, maar ook de meest recente ep van rapper Peet is nu een beetje ondergesneeuwd. Onterecht, want wij vonden zijn project PEPER zo exquise afgekruid dat we die samen met 39 andere delicatessen suggereerden voor jouw muzikale menukaart van 2020. 2021 is nog piepjong, maar nieuwe muziek van het Le 77-lid is al een feit, en dan zijn wij benieuwd of Peet even eerlijk en puur klinkt dan wel harder voor de dag zal komen.

Stof om over te filosoferen is er in elk geval genoeg, want de Brusselaar weet ons nog steeds te boeien, al is de sfeer op “Plus Fort” een stuk grimmiger geworden. Vergezeld van beats met dezelfde rust, maar met meer duisternis, worstelt hij duidelijk met de dood en zijn eigen demonen. ‘Tous les jours on s’rapproche un peu plus de la mort / Mais tout c’qui te tue pas te rend plus fort’. De toon is gezet, na deze uppercut volgen nog een paar lyrische vuistslagen die ons helemaal knock-out slaan. Ook de toon voor de komende 12 maanden lijkt gezet, waarin we al uitkijken naar de verschillende invullingen die Peet aan zijn eigen stijl zal geven.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.
Related posts
InstagramLiveRecensies

Blu Samu @ Rotonde (Botanique): Geen blauwtje gelopen

De Belgisch-Portugese Salomé Dos Santos behoort al een tijdje tot het beste wat de Belgische hiphopwereld te bieden heeft. Haar populariteit beperkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…
LiveRecensies

Brussel Brost 2022: Feestelijk het studentenjaar beginnen

De festivalzomer ligt achter de rug en het academiejaar is weer van start gegaan. Naar goede gewoonte verwelkomt Brik de Brusselse studenten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.