Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single puntjudith – “Missen”

Foto: Lotte Dale

Nederlandstalige muziek is in een onmiskenbare opkomst. Sinds Bazarts verovering, krijgt de taal en in het specifiek bij onze Noorderburen, meer aandacht in het muziekparadijs. Denk maar aan het succes van onder meer Eefje de Visser, Brihang en Spinvis. Het Amsterdamse puntjudith kunnen we binnenkort toevoegen aan dat lijstje. Eerder liet de groep al straffe singles als “Sabotage” en “Lichter” op ons los, die een grote indruk achterlieten.

Het kersverse “Missen” breidt daar een boeiend vervolg aan. Opnieuw schotelen ze ons een donkere schijf voor, gehuld in melancholie maar met een scherp kantje. Voorzichtige pianoakkoorden bijten de spits af en al snel worden de registers van de synthesizers opengetrokken. Zoals we al op vorig werk hoorden, stijgt de spanningscurve snel in hun elektronische danspop; zo ook op “Missen”. Het refrein daarentegen is eerder terughoudend waardoor de duistere baslijn in de schijnwerpers wordt gezet. De contrasten werken zeer pulserend en houden de oren gespitst. We hoeven er niet meer woorden aan vuil te maken; hun sexy huilliedjes klinken veelbelovend.

We kijken alvast reikhalzend uit naar maart, want dan verschijnt de eerste ep Snelweg in de winkelrekken. Op 23 april stelt ze die voor in Trix in Antwerpen, een maand later speelt ze met monokimono in Zappa. Bovendien gaan de singles gepaard met knappe videoclips, die net zo spannend zijn als de muziek zelf.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Open up the Heavens"

Jade Bird, de jonge Britse met haar gitaar en aanstekelijke lach, lijkt goed op weg naar haar tweede langspeler. In de afgelopen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ - "Misunderstood"

Na jarenlang mixtapes en ep’s uitbrengen, vond Russ eindelijk internationaal succes in 2017 met zijn album There’s Really A Wolf. Ondertussen heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 24KGoldn - "3, 2, 1"

24KGoldn is een relatief nieuwe naam in de muziekwereld. Hij brak in 2019 door met zijn hit “Valentino” en dropte eind dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.