Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off The Cross – “The Dance”

Off The Cross draait al een tijdje mee in het Europese metalmilieu en kan enkele goede albums en mooie festivals (Graspop, Alcatraz) voorleggen. Ergens zit in hun muziek een soort vreemde commerciële zet, maar de band moet het vooral hebben van noeste arbeid en kwalitatieve muziek die tegelijk zwaar is, maar toch ook goed verteerbaar klinkt. Toen in 2019 het nieuws kwam dat frontman Steven Van Crombruggen de band zou verlaten, verkeerden veel fans in een lichte shock. Vervanger Daan Swinnen nam de fakkel over en overtuigde reeds met enkele covers. Nu dus tijd voor het echte werk.

“The Dance” start met een rustige gitaarriff die met een eerder industrialbeat wordt ondersteund. Daarna breekt het nummer helemaal los en de vocale bijdrage is hierbij heftig en absoluut overtuigend. De stem wordt daarbij natuurlijk uitmuntend begeleid door een spervuur aan gitaren en kletterende drums. Tijdens het refrein valt er een verrassend synthachtig geluid waar te nemen, wat het geheel allemaal wat vlotter maakt. De brug tussen het eerste refrein en de volgende strofe is een rustmoment en daar maakt het nummer goed gebruik van. Het herhalende karakter van die twee maakt dat het een herkenbare single is geworden die later met plezier zal meegebruld worden. Op het eind wordt er gewoon gezongen, en zelfs dat kan je geen stijlbreuk noemen.

De band komt op 29 april met een volgende album Enjoy While It Lasts. Laat dat coronakapsel nog maar wat groeien, want schudden zal je!

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Every Time I Die – “Planet Shit”

In de laatste tien maanden bracht Every Time I Die reeds vijf singles uit voor hun aanstaande album Radical. Nu zijn de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Black Hole” (feat. Caleb Shomo)

Sinds het overlijden van zanger Kyle Pavone in 2018 heeft We Came As Romans zich beperkt tot drie releases. Met “Carry The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.