Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DJ Muggs – “The Chosen One”

DJ Muggs, ofte Larry Muggerud, verdient al decennia zijn sporen in de hiphopscene. Zijn vreemde achternaam dankt hij aan zijn Noorse adoptieouders, die hem op jonge leeftijd onder hun hoede namen. Als dj, geluidstechnicus en platenproducent is hij ook lid van Cypress Hill en triphopband Cross My Heart Hope To Die. Daarnaast is hij bezieler van het hiphop- en kunstcollectief Soul Assassins. Sinds de ontbinding van Cypress Hill, waarmee hij zijn allergrootste faam vergaarde, hield hij zich sinds 2004 vooral bezig met producties en talloze soloprojecten. Eigenlijk heeft Muggerud (wij mogen Larry zeggen) zo goed als alles al gerealiseerd wat een producer kan, maar zelf bracht hij nog ‘maar’ twee studioalbums uit. De laatste Bass In Your Face dateerde al van 2013. Met de nieuwe single “The Chosen One” geeft DJ Muggs, die zich volledig in de sfeer als ’the black goat’ profileert, een voorsmaakje op zijn derde plaat Dies Occidendum.

DIES OCCIDENDUM – Music of the independent cinema – I crafted this immersive instrumental soundtrack to the mysterious Dies Occidendum Film due later this year. Music with a dark hue where Fantasy meets Thriller. Step into the future for a journey to the past.

Deze nieuwe single laat niets aan het toeval over. We worden meteen terug meegesleurd naar 1995, waar we de duistere beats en samples van Cypress Hills Temples Of Doom terugvinden. In een mythische reis door de duistere wereld van de Soul Assassins (lekker stoere term) worden we gehypnotiseerd door een monotone piano, engelengezangen (of zijn het duivels?) en enkele samples uit oude films. Dat laatste vinden we een beetje overbodig, want dat is gewoon geschoept van Wu-Tang Clan. Nieuw is deze sound zeker en vast niet, want we merken dat Muggs zijn eigen mosterd heeft heruitgevonden. Desondanks is DJ Muggs één van de oorspronkelijke architecten van de donkere hiphop in het begin van de jaren negentig. Hij ontwikkelde zelf een uniek geluid dat de donkere kantjes van psychedelische rock en hiphop met elkaar vermengde op een eigenwijze manier. Daarom alleen al zijn we fan van dit werk, hoe onorigineel ook.

Dies Occidendum is vanaf 12 maart verkrijgbaar. Preorder kan hier.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 6): Zwarte T-shirts en zoete groene wolken

Op woensdag breken we de week traditioneel in twee, maar ook Lokerse Feesten zit nu al over de helft. Op de zesde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Cypress Hill, Skunk Anansie, MEROL, Hot Chip en meer!

Lokerse Feesten heeft er een drukke week op zitten. Sinds dinsdag loste de organisatie namelijk dagelijks een paar namen die de poster…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.