Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pale Waves – “Easy”

© CPU – Joost Van Hoey

Komt het nog goed met Pale Waves? De band rond de met zwarte oogschaduw bedekte frontvrouw Heather Baron-Gracie is al een tijdje op de dool. Het begon nochtans goed voor de Britse bende, want met hun debuutplaat My Mind Makes Noises gooide het viertal hoge ogen en zo werd er meteen een mooie toekomst voorspeld. Nadat het enige tijd muisstil bleef, kwam er eind vorig jaar licht aan het einde van de tunnel. Comebacksingle “Change” was dan ook effectief een verandering, maar niet per se in positieve zin. Pale Waves neigde plots wel heel hard naar platte girlbandpop, en er volgde met tweede single “She’s My Religion” niet meteen beterschap. Nu verschijnt met “Easy” dan de derde single van Who Am I? maar of het spreekwoord ‘derde keer, goeie keer’ effectief van toepassing is, laten we in het midden.

Op hun nieuwste exemplaar neigen de Britten wel wat meer naar hun begindagen, waardoor we eindelijk nog eens overtuigd worden door het viertal. “Easy” is voor alle duidelijkheid geen fantastische single, maar het zit wel oke in elkaar. Het zijn vooral de refreinen die dankzij hun toegankelijkheid blijven plakken. De (wel zeer) elektronisch bewerkte gitaren worden bijgestaan door een redelijke beat, en daardoor komt het binnen. Toch blijven we wat op onze honger zitten. De drop tegen het einde kan daar geen verandering in brengen, want die mist zijn effect volledig. Toch is “Easy” de beste single die Pale Waves van album twee op de wereld loslaat, doordat er een gulden middenweg tussen de oude en nieuwe sound gevonden lijkt te zijn.

Op 21 februari verschijnt Pale Waves’ tweede plaat Who Am I?.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Alicia Walter - Who Am I (★★★): Energieke chaos

Wie ben ik? Dat is een vraag die we ons allemaal (onbewust) wel eens stellen. De Amerikaanse Alicia Walter gaat doorheen haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles WJSN THE BLACK - "Easy" & "Kiss Your Lips"

Wat doe je als je groep uit maar liefst 13 artiesten bestaat? Onderverdelen in ‘sub-units’, aldus de k-popindustrie. Cosmic Girls, ook bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.