Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker – “Hardline”

© CPU – Chris Stessens

Nadat goeie vriendin en boygenius bandgenoot Phoebe Bridgers vorig jaar iedereen met verstomming sloeg met Punisher, mag Julien Baker dat dit jaar eens proberen. Haar nieuwe plaat, de derde al, verschijnt op 26 februari en krijgt de naam Little Oblivions. Daar konden we met “Faith Healer” al een eerste voorsmaakje uit horen enkele maanden geleden en met “Hardline” krijgen we nu ook de opener van de plaat te horen. Het is nu al duidelijk dat Baker voor een grootse, expansieve sound heeft gekozen, maar de lyrics blijven even breekbaar.

Met een orgel schiet het nummer verrassend experimenteel op gang. Daarna gaat de sound iets stiller om Bakers stem wat luider erop te zetten. Het geeft alvast een mysterieuze blik en geboeid blijf je daarna verder luisteren. Het nummer laat zich al snel verder ontplooien met wat meer gitaren en een opbouw richting climax. Na twee minuten is “Hardline” niets meer van wat het in het begin was. Het explodeert volledig richting een epische kracht die postrockbands ook soms in zich hebben. “Hardline” trekt de lijn van “Faith Healer” helemaal door en Julien Baker zal op Little Oblivions duidelijk meer symfonisch te werk gaan, iets om naar uit te kijken!

2906 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - “Faith Healer”

Hoewel de releases van Julien Baker schaars zijn, mag de Amerikaanse zich toch een vaste waarde binnen de muziekindustrie noemen. Haar laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Julien Baker - "Tokyo" & "Sucker Punch"

Het beste nieuws van vandaag is misschien wel dat Julien Baker terug is met nieuwe muziek. Na haar succesplaat Turn Out the Lights richtte…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 1): Opwarmen in stijl

Best Kept Secret editie 2019 is goed van start gegaan. Op de eerste dag maakten we kennis met nieuwe podia, een spannende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.