Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker – “Hardline”

© CPU – Chris Stessens

Nadat goeie vriendin en boygenius bandgenoot Phoebe Bridgers vorig jaar iedereen met verstomming sloeg met Punisher, mag Julien Baker dat dit jaar eens proberen. Haar nieuwe plaat, de derde al, verschijnt op 26 februari en krijgt de naam Little Oblivions. Daar konden we met “Faith Healer” al een eerste voorsmaakje uit horen enkele maanden geleden en met “Hardline” krijgen we nu ook de opener van de plaat te horen. Het is nu al duidelijk dat Baker voor een grootse, expansieve sound heeft gekozen, maar de lyrics blijven even breekbaar.

Met een orgel schiet het nummer verrassend experimenteel op gang. Daarna gaat de sound iets stiller om Bakers stem wat luider erop te zetten. Het geeft alvast een mysterieuze blik en geboeid blijf je daarna verder luisteren. Het nummer laat zich al snel verder ontplooien met wat meer gitaren en een opbouw richting climax. Na twee minuten is “Hardline” niets meer van wat het in het begin was. Het explodeert volledig richting een epische kracht die postrockbands ook soms in zich hebben. “Hardline” trekt de lijn van “Faith Healer” helemaal door en Julien Baker zal op Little Oblivions duidelijk meer symfonisch te werk gaan, iets om naar uit te kijken!

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Becca Mancari - "Over And Over" (feat. Julien Baker)

Voor de ene is het een droom om er ooit heen te gaan, voor de ander – in dit geval Becca Mancari…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.