Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ZALM – “MOJOBOOT” (feat. Schtevig)

Mike “ZALM” Dobbber combineert internetgekkies en grindcore in poignante molenwieken aan het huidige politieke klimaat en alle anderen die zijn boze blik durven kruisen. Zo haalt hij bijvoorbeeld uit naar Amsterdamse band Ploegendienst omwille van hun winstgedreven intrede in het punkmilieu in zijn nummer “Ey ploegendienst, ik heb ook hipster-tattoos en ben ook boos, geef support-plek. Gewoon gunnen!” Ook het Nederlandse muziekfestival Eurosonic Noorderslag, dat zijn online editie deze week kent, mag klappen vangen van de apostel van Gerrit Zalm. Daar bevindt zich elk jaar een Mojoboot, voor de crème de la crème van de muziekbizz.

Dat ook onze favoriete vis in dit hol van de muzieksector-leeuw wil vertoeven kermt de Eindhovenaar, onstuimige blikken uitwisselend met mede-bruller Schtevig, nogal ondubbelzinnig uit: ‘IK WIL OOK OP DE MOJOBOOT /  IN DE UNDERGROUND HEB IK ‘T VERKLOOT /  LAAT ME SPELEN OP DE MOJOBOOT /  EN NIET LIGGEN IN DE GOOT’. Deze verbrijzelende schop tegen de knieën van menig gatekeeping big business lui is een herinnering aan wat punk écht is: – sorry alle Green Days op deze bol  – namelijk knieschoppen. Ingedikt met een sample van zo’n hoge muziekpiet concluderen we: graag vaker vis op het menu.

Geschreven door Anne-Leen Declercq & Pieter Wilms

ZALM: Facebook / Instagram
Schtevig: Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

80 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
LiveRecensies

Le Guess Who? 2021 (Dag 3): Een festival, tot de klok lockdown slaat

Het is gebeurd – en nee, de slimste mens viert nog even niet zege. Dat niet, maar wel de volgende (althans gedeeltelijke)…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PAARD. - "2020 Rainbow Problems"

Het antropomorfe nu-jazz-groepje PAARD. uit Gent maakt zich op voor de release van hun debuutalbum. Na een jaar lang her en der…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.