Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Naima Joris – “Soon”

In 2020 maakten we voor het eerst kennis met de aangrijpende muziek van Naima Joris. Hoewel ze al een geschiedenis heeft als zangeres bij Isbells en Raymond van het Groenewoud, treedt ze nu zelf op de voorgrond met haar eigen nummers. Zo was er de single “Bellybutton”, die veel mensen raakte, maar deelde ze ook regelmatig bijzondere covers tijdens de lockdown. Met een nieuwe ep in aantocht en concerten op de planning, ziet het ernaar uit dat we dit jaar nog veel gaan horen van Joris.

Haar nieuwe single “Soon” is alvast opnieuw indrukwekkend. De stem van Naima Joris klinkt warm, diep en vol karakter en verfijnde nuances. De teksten die ze zingt zijn dan ook heel persoonlijk en emotioneel. Thematisch ligt het nummer in dezelfde lijn als “Bellybutton”; het is geschreven na het overlijden van Joris’ zus. Zo vertelde ze in een interview op Radio 1 dat de tekst gebaseerd is op een gesprek met haar zus waarin ze vertelde dat tijd relatief is en dat ze elkaar ooit zullen terug zien. Hoewel de tekst zwaarmoedig is, geeft de muziek een lichte maar toch gevoelige toets aan het nummer met onder andere de abstracte atmosferische geluiden van Vitja Pauwels. Wij kijken uit naar de ep die deze lente via PIAS verschijnt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.