Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Track X”

© Maxwell Grainger

Een fijne verrassing om de nieuwe week mee te starten: er is nieuwe muziek van Black Country, New Road. De Britse bende is al enige tijd hoge ogen aan het gooien in de muziekindustrie, maar op die grote finale doorbraak blijft het vooralsnog wachten. Zo gigantisch lang denken we eerlijk gezegd niet meer dat dat gaat duren, want er ligt een debuutplaat in het verschiet en in de niche is er toch een bepaalde hype rond. For the First Time verschijnt op 5 februari en zal slechts zes nummers bevatten. Voor we iemand ongelukkig maken: de nummers van Black Country, New Road duren langer dan gemiddeld en zijn vooral ijzersterk. Laat nu ook dat laatste de reden zijn waardoor we een beetje op onze honger blijven zitten op “Track X”.

Normaal gezien zitten de nummers van het zevental vol met chaotische plottwists, maar dat gegeven blijft vandaag uit. De track komt traag op gang met een donkere gitaar en de duistere stem van de frontman, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat we – zoals altijd – opbouwen naar een heuse explosie. Dat zit er vandaag jammer genoeg niet in. Wel krijgen we geleidelijk aan wat violen, achtergrondstemmen en lichte elektronische toetsen te horen en gaat het tempo wat de lucht in, maar veel meer gebeurt er jammer genoeg niet. Al bij al zeker geen slecht nummer, alleen een beetje saai. Toch krijgt For the First Time overal al lovende kritieken, en zou het ons dus niet verbazen als “Track X” een soort opstapje is naar een volgend episch nummer op de plaat.

For the First Time verschijnt op 5 februari via Ninja Tune.

 /  /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

765 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Squid: 'Hopelijk komen er meer koebellen'

Een van de meest geanticipeerde albums van 2021 is vast en zeker Bright Green Field, het langverwachte debuutalbum van het Brightonse Squid….
AlbumsRecensies

Black Country, New Road - For the First Time (★★★★½): Hoge verwachtingen, torenhoge resultaten

Het verhaal van Black Country, New Road begint al in 2018. Herrezen uit de assen van de achtkoppige band Nervous Conditions komt…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Black Country, New Road: ‘We zijn al bezig aan album twee’

Vrijdag is het eindelijk zover. De debuutplaat van Black Country, New Road liet lang op zich wachten, maar For the First Time belandt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.