Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Track X”

© Maxwell Grainger

Een fijne verrassing om de nieuwe week mee te starten: er is nieuwe muziek van Black Country, New Road. De Britse bende is al enige tijd hoge ogen aan het gooien in de muziekindustrie, maar op die grote finale doorbraak blijft het vooralsnog wachten. Zo gigantisch lang denken we eerlijk gezegd niet meer dat dat gaat duren, want er ligt een debuutplaat in het verschiet en in de niche is er toch een bepaalde hype rond. For the First Time verschijnt op 5 februari en zal slechts zes nummers bevatten. Voor we iemand ongelukkig maken: de nummers van Black Country, New Road duren langer dan gemiddeld en zijn vooral ijzersterk. Laat nu ook dat laatste de reden zijn waardoor we een beetje op onze honger blijven zitten op “Track X”.

Normaal gezien zitten de nummers van het zevental vol met chaotische plottwists, maar dat gegeven blijft vandaag uit. De track komt traag op gang met een donkere gitaar en de duistere stem van de frontman, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat we – zoals altijd – opbouwen naar een heuse explosie. Dat zit er vandaag jammer genoeg niet in. Wel krijgen we geleidelijk aan wat violen, achtergrondstemmen en lichte elektronische toetsen te horen en gaat het tempo wat de lucht in, maar veel meer gebeurt er jammer genoeg niet. Al bij al zeker geen slecht nummer, alleen een beetje saai. Toch krijgt For the First Time overal al lovende kritieken, en zou het ons dus niet verbazen als “Track X” een soort opstapje is naar een volgend episch nummer op de plaat.

For the First Time verschijnt op 5 februari via Ninja Tune.

 /  /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2020: Een terugblik

Er vergaat geen dag waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag weer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road - "Science Fair"

Vorig jaar was er “Sunglasses”, de geweldige tweede single van Black Country, New Road. Sindsdien zit iedereen te smachten naar nieuwe muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.