Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L’Impératrice – “Peur des filles”

Er zit een nieuw project van L’Impératrice aan te komen, zoveel is zeker. Sinds de lente van 2020 verschenen er singles aan de lopende band, maar ook hier strooide het coronavirus roet in het eten. Nu komt er dus eindelijk licht aan het einde van de tunnel, want in maart is album nummer twee een feit. Daarvan hoorden we de afgelopen maanden onder andere al aanstekelijke nummers als “Anomalie bleue” en “Fou / Exit“. Het belooft dus een leuke plaat te worden die Tako Tsubo, maar daar blijft het voorlopig niet bij. Vandaag doet de Franse band daar met “Peur des filles” nog een zwoel schepje bovenop.

De donkere discolijn die het zestal de afgelopen tijd uitstippelde, wordt op hun nieuwste exemplaar vlotjes doorgetrokken. De single wordt gekenmerkt door een donkere baslijn, wat aanvullende elektronica en als kers op de taart de betoverende stem van Flore Benguigui die onder je huid kruipt. Heel veel meer dan dat krijgen we dan ook niet voorgeschoteld, waardoor we misschien wel wat variatie missen. Het nummer kabbelt een beetje voort, maar zit voorts wel goed in elkaar. Een donker dansplaatje dus, maar in vergelijking met voorafgaande singles zal deze waarschijnlijk naar de achtergrond geduwd worden.

Tako Tsubo verschijnt op 26 maart. L’Impératrice komt op 28 oktober naar La Madeleine in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

727 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

L'Impératrice - Tako Tsubo (★★★½): Liefdesverdriet verborgen onder discoglitters

Situatieschets: het is zaterdagavond, je komt aan bij je lief en merkt meteen dat er iets aan de hand is. Je lief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice - "Hématome"

Nog veertien keer slapen en dan is het zover. Het tweede album van L’Impératrice verschijnt op 26 maart. Twee jaar geleden bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice - "Anomalie bleue"

De Franse groep L’Impératrice ontstond in 2012, maar de kenmerkende vrouwelijke stem van Flore Benguigui, was er pas in 2015. De groep kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.