Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L’Impératrice – “Anomalie bleue”

De Franse groep L’Impératrice ontstond in 2012, maar de kenmerkende vrouwelijke stem van Flore Benguigui, was er pas in 2015. De groep kan al redelijk wat hits op hun naam schrijven. De liedjes “Agitations tropicales” en “Vanille Fraise” zijn daar voorbeelden van. In 2018 brachten ze het succesvolle debuutalbum Matahari uit en werkten ze regelmatig samen met Isaac Delusion, een groep die voornamelijk in het Engels zingt. Met de dubbele uitvoering van “Exit/Fou” was de overstap naar hun Engelse luisteraars echt gemaakt. Jammer genoeg gooide corona roet in het eten waardoor hun Amerikaanse tour uitgesteld werd. Wereldverovering zal dus voorlopig nog even moeten wachten.

Met “Anomalie bleue” doet L’Impératrice wat ze het beste doet: disco. Het lied combineert een funky bas met synthesizers, drums, een elektrische gitaar en een zwoele stem. Toch slagen ze er in om iets volledig eigentijds te maken, waar iedereen, jong en oud, goed op kan losgaan. Doorheen de chanson is een opvallende elektronische melodie te horen, die een vrijwel buitenaardse sfeer creëert. “Anomalie bleue” is het voortbrengsel van iets onverklaarbaars en voegt kleur toe aan deze grijze wereld. Het is duidelijk dat L’Impératrice met deze voltreffer de toon zet voor het komende jaar.

L’Impératrice komt op 28 oktober naar La Madeleine in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Carroll Kirby - "Rainmaker"

Wie de voorbije jaren naar Solange, Frank Ocean of Harry Styles luisterde, zal ook wel, bewust of niet, het werk van John…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody - "Big Cheese"

Vorige maand kwam het Londense Franc Moody, gecentreerd rond Ned Franc en Jon Moody, nog met “Losing Touch“. Het collectief herdefinieert de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.