Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Speedboat – “Dog Toy”

Zoals de traditie gaat, is iedereen aan het begin van het jaar druk bezig met het voorspellen van de grote namen van morgen. Een van die namen zou wel eens Speedboat kunnen worden. Het Britse duo brengt sinds de zomer van 2019 sporadisch eens een nummertje uit, maar is nu voor het eerst naar een groot project aan het toewerken. Volgende maand droppen ze een debuut-ep op Moshi Moshi Records, met het zeer aanstekelijke “Dog Toy” als nu al hoogtepunt. Veel meer woorden gaan we niet vuilmaken aan de band, wij raden je gewoon aan om meegenomen te worden door de speelse vibe van de nieuwste single.

De sfeer zit al van de eerste seconde goed. Het tempo ligt hoog, de bassen dringen goed door en de hedendaagse nostaligsche sound tovert instant een glimlach op je gezicht. Met af en toe een catchy elektrisch gitaartje, een vibe die je als een magneet naar de dansvloer trekt en hier en daar nog een leuke plot twist schiet Speedboat regelrecht in de roos. Er zitten dan ook verschillende laagjes verstopt in “Dog Toy”, want na verloop van tijd gaat het allemaal wat bombastischer klinken. Met af en toe wat aanvullende synths en wat reverb is het bijna onmogelijk om stil te blijven zitten. Wij kijken nu al uit naar volgende maand, want dan verschijnt eindelijk Split The Bill – EP!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2109 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols - "Speedboat"

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry - "SPEEDBOAT"

Vorige zomer bracht Denzel Curry met Ta1300 (lees: taboe) zijn derde album uit, een muzikaal sterk album met een boodschap, zo zien we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.