Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols – “Speedboat”

© Holly Whitaker

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er onder het label bijvoorbeeld al singles van Squid, black midi en Black Country, New Road; stuk voor stuk bands die tegenwoordig op de grote festivals spelen. Nu volgt er dus alweer nieuw materiaal, in de vorm van de debuutsingle van Moreish Idols. Het vijftal uit de Engelse hoofdstad surft dus – als dat nog niet duidelijk was – mee op de populaire postpunkgolf, maar doet dat toch weer net dat tikkeltje anders dan iedereen. Jazz, funk, krautrock, dub, punk… het zit allemaal in “Speedboat”.

Op iets minder dan vier minuten toont Moreish Idols ons dus alle hoekjes van zijn kunnen. Drums en wat surfy gitaren zetten meteen een stevig tempo, waarna we op een boottochtje vertrekken door honderd-en-een verschillende laagjes. De ene met een wat dromeriger, naar indie neigend stukje, de andere keer schiet het tempo dankzij de saxofoon de hoogte in om ons weer richting postpunk te duwen. De vergelijkingen met een Black Country, New Road liggen dan ook altijd binnen handbereik, waardoor het haast niet anders kan dat Moreish Idols een mooie toekomst tegemoet gaat. Een debuut om U tegen te zeggen dus, zoveel is zeker!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2182 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O. - "ATM"

’s Werelds moeilijkst te vinden band op het web is nog zo’n hype die zijn start kende op cultlabel Speedy Wunderground, maar…
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 1): De boot niet gemist

Op slechts enkele jaren tijd is het Rotterdamse Left of the Dial uitgegroeid tot een van dé plekken om nieuwe bands te…
Festivalnieuws

Left of the Dial maakt programma compleet met o.a. Whispering Sons, Eosine, Girl Scout en meer!

De festivalzomer komt tot haar einde en dat betekent dat het concertseizoen binnenkort weer op gang komt. In dat concertseizoen is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.