Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “Alien Crime Lord”

Julian Casablancas heeft er een druk 2020 opzitten, al had het allemaal drukker gekund. Zo maakte hij na zeven jaar nog eens een album met het haast legendarische The Strokes. Met The New Abnormal stonden er dan ook meteen nog eens tientallen shows op de planning, waaronder voor het eerst sinds 2002 ook nog eens eentje op Belgische bodem. Het mocht allemaal niet zijn, maar naar alle waarschijnlijkheid zien we hem volgend jaar wel terug. Geen tour dus, maar wel tijd om met muziek bezig te zijn. Met The Voidz bijvoorbeeld, het ander project van de Amerikaan. Voor de nieuwe videogame Grand Theft Auto Online mocht Casablancas een radiozender curreren, en daarvoor maakte hij dan ook speciaal een nieuw nummer: “Alien Crime Lord”.

Die nieuwe single is dan ook perfect samen te vatten in een woord: speciaal. Natuurlijk klonk alles wat The Voidz al ooit maakte speciaal, maar daar ligt net de charme van de band. “Alien Crime Lord” komt uit de startblokken met heel wat harde elektronica en een met de computer bewerkte stem van Casablancas. Het klinkt allemaal lekker zomers, maar daar wordt na een tijdje een chaotische en vooral mysterieuze wending aan gegeven. Met af en toe wat flarden van gitaren, synths en nog wat elektronische geluiden, rij je in je virtuele Rapid GT de zonsondergang tegemoet. Met nog een Daft Punk-achtige outro waarin de Amerikaan ‘somebody save me’ herhaaldelijk mompelt, loopt het nummer op z’n eind. Een chaotische singles met heel veel verschillende niveaus, uitwijkingen en insteken. You love them or you hate them, The Voidz.

Julian Casablancas staat volgend jaar al met The Strokes op Best Kept Secret, dus een tour met The Voidz lijkt nog niet meteen aan de orde.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Strokes - "At the Door"

De geruchten deden al even de ronde dat de legendarische New Yorkse rockband The Strokes dit jaar een nieuw album zou uitbrengen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Did My Best"

The Voidz is niet langer Julian Casablancas + The Voidz, al veranderde er verder niets voor deze groep. Ze zijn enkel een…
AlbumsRecensies

Guerilla Toss – What Would the Odd Do? (★★★★): Explosief retrospectief

Moesten de plannen om het Woodstock festival deze zomer voor enkele dagen uit diens iconische graf te halen, niet grandioos in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.