AlbumsRecensies

Mygun – Dry Season Has Come (★★★½): Belgische grunge in een badje van metal

Nee, beste vrienden, grunge is niet dood! Grunge leeft, en dan nog wel in Brugge, of all places. Dat is de uitvalsbasis van Mygun, een vrij jonge groep die met (ex-)leden van onder andere Fields of Troy, Grizzlyncher, Transcoder en Cowboys & Aliens toch heel wat kilometers op de teller heeft staan. Niet dat het oude zakken zijn die een dood muziekgenre kunstmatig in leven proberen te houden door het hoogstpersoonlijk lucht in te blazen met een plastic tube. Nee, integendeel. De ervaring van de heren De Rouck (gitaar), Decru (drums), De Sauter (bas) en Vanhee (zang) druipt van de songs, de riffs én de productie, die in de duidelijk kundige handen van De Rouck en Pieter Nyckees lag.

Single “Arise” deed al het beste vermoeden: goeie drumintro, goeie riff, goeie stem, goed midtempo bezwerend Alice in Chains-sfeertje. En de gitaren klonken lekker crunchy. We houden van crunchy gitaren. Om al deze redenen keken we uit naar de ep Dry Season Has Come. Die begint met “Hall of Fame” al meteen stevig. Maar dan fluistert een stemmetje in ons hoofd dat de drums wat op die van “Jesus Christ Pose” lijken. Halverwege het nummer begint datzelfde stemmetje te zeuren over Stone Temple Pilots, dus we grijpen in: ‘Kijk, stemmetje, die mannen moeten hun inspiratie ergens vandaan halen. Verder is het grungy net omdat het klinkt als grunge. Oké?’ Ja, wij en de stemmetjes in ons hoofd, het is wat af en toe.

Na dit intermezzo kunnen we onbekommerd genieten van de melodieuze grungemetal die Mygun op ons loslaat. Absolute uitschieter is “Wide Awake”: een episch stuk van iets meer dan vijf minuten dat geen seconde verveelt. De riff is heavy en inventief, brulboei Vanhee knalt en ook na vier, vijf keer luisteren lijkt het einde van het nummer altijd te vroeg te komen.

Mygun heeft zeker potentieel om door te groeien. Brugge is Seattle nog niet (ginder regent het ietsje meer), maar voor een Belgisch groepeke vinden we dit toch wel meer dan verdienstelijk. Dus laten we voor de verandering eens eindigen met een vraag: wanneer komt het album uit, heren?

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. - "I Ran Away"

Dinosaur Jr. moeten we niet meer voorstellen en iedereen die ze ooit live heeft gezien zal deze band nooit meer vergeten. Live…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wannes Cappelle: 'Wij willen gewoon optreden! Of dat nu voor twintig of twintigduizend mensen is...'

Ken je dat gevoel wanneer je op een luie zondag voor de televisie ligt en er écht niets op de televisie is,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.