Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Weireldverbeteroars? – “Halfvol”

Weireldverbeteroars? is een hiphopformatie uit het West-Vlaamse Tielt. “Halfvol” is hun derde single, eerder brachten ze al de twee nummers “Kom Mor Af” en “Zomer Van Nen Dromer” uit. Voor hun nieuwe single werkten ze samen met de Stichting Me To You, een organisatie die zich inzet voor verbeterd leukemieonderzoek.

In het begin van het nummer weerklinkt de stem van Miguel Van Damme, de keeper van Cercle Brugge die al bijna 4 jaar onafgebroken vecht tegen leukemie. De dagelijkse strijd van alle leukemiepatiënten is het thema van de tekst. Het nummer start veelbelovend met een aanstekelijk refrein gevolgd door een wervelwind aan rhymes. Het bewijs dat de West-Vlaamse hiphop wel degelijk nog leeft. De doordachte lines zetten aan tot nadenken onder begeleiding van een zweverige, diepe beat.

Weireldverbeteroars? verwoorden het zelf als een muzikaal kerstcadeau aan leukemiepatiënten en hun familie. Ook voor ons komt dit nummer binnen als een cadeau. Kortom dikke shout-out naar Weireldverbeteroars? en Stichting Me To You.

Facebook /Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.