Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENTILATEUR – “Balayeurs”

VENTILATEUR komt voor het eerst sinds hun losse single “Djakarta” (2019) met nieuwe muziek. Het trio debuteerde in 2019 met een zelf getitelde ep VENTILATEUR, waarop ze ons kennis lieten maken met hun fantastische mix tussen jazz en rock. Dat jaar werden ze ook geselecteerd voor het muziekconcours Sound Track. Meer nog, ze werden zelfs uitgeroepen tot een van de winnaars van dat concours. Die overwinning zou hun normaal een jaar aan kansen bieden, maar daar stak COVID een stokje voor. Maar VENTILATEUR laat zich niet zomaar doen en probeert het jaar op een positieve noot te eindigen door met “Balayeurs” een nieuwe single te droppen. Het is de livesoundtrack van de theatervoorstelling Happiness van Camping Sunset waar de band afgelopen zomer in speelde.

Op “Balayeurs” wordt al snel duidelijk dat het trio hun sound verder uitgediept heeft en met een eigenwijzere versie van zichzelf komt. VENTILATEUR opent hun nieuwe single met een mysterieus sfeertje, dat gecreëerd wordt door een trage baslijn en een twijfelend drumlijntje. Naarmate het nummer vordert, bouwt de band hun sound geleidelijk op aan de hand van experimentele effecten en synths. Die sfeer wordt volledig doorbroken wanneer een vuile klinkende gitaar je trommelvlies openscheurt. Dat mag je best letterlijk nemen, want die gitaar is gedrenkt in heel wat effecten. Niet veel later verdwijnt die scheurende gitaar even plots als hij opkwam, waarna de band verder gaat in dezelfde geheimzinnige sfeer als het begon. VENTILATEUR gaat met “Balayeurs” de experimentele toer op en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "FAT SCUM"

Het water in Brugge is naast zeer troebel, ook uiterst vruchtbaar. De zelfverklaarde ADHD-rockers van Barno Koevoet & The Duijmschpijkers wonnen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.