InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single IDIOTS – “ELEPHANT”

Onze favoriete id!oten zijn terug, hoera! Maar voor we ook maar één stap verder zetten in deze recensie, willen we eerst iets uitklaren. Het uitroepteken in ID!OTS is niet meer. De ID!OTS zijn voortaan simpelweg IDIOTS. ‘Eindelijk verlost van het fucking uitroepteken!’: zeggen ze. Nu dit opgehelderd is, kunnen we met een gerust hart naar het volgende puntje. IDIOTS heeft een nieuwe drummer, namelijk Minco de Bruin. De line-up bleef behalve Minco onveranderd: Luc Dufourmont als zanger, Dick Descamps op bas en Wouter Spaens op gitaar. Eind januari bracht de band de ep Spring uit en het tweede deel van die ep, Fall, brengen ze op 18 december uit. “ELEPHANT” is de eerste single van wat een smerige maar ook zwoele ep belooft te worden.

“ELEPHANT” opent met een scherpe gitaar terwijl we in de videoclip aan de olifant worden voorgesteld. Terwijl Dufourmont met zijn typische swagger begint te zingen, doet de olifant zijn uiterste best zwoel mee te bewegen. Of dat lukt, laten we in het midden. Het nummer wordt gedragen door een groovy bas; dankzij die bas wil je jezelf laten meevoeren op het ritme dat gedicteerd wordt. Al snel bewegen we ons al even zwoel als de beruchte olifant uit het clipje. Dufourmont krijgt naar het einde van het nummer steun van een achtergrondkoor wat wonderwel blijkt te werken voor het nummer.

“ELEPHANT” is een bijzonder zwoel, erg dansbaar en aanstekelijk nummer dat we erg kunnen smaken en dat er ook nog eens in slaagt de zin naar Fall aan te wakkeren.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elephant – "The Morning" (feat. Meskerem Mees)

De Rotterdamse indieband Elephant heeft een nieuwe single uit, en het is er eentje met onze Gentse singer-songwriter Meskerem Mees. Na Elephants…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.