Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky – “It Keeps Coming”

Het viertal Jack Gilbert, Naomi Le Dune, Max Doohan en Catrin Vincent vormen samen Another Sky. De Britse band kondigt na zijn debuutalbum I Slept On The Floor, dat in augustus dit jaar uitkwam, een nieuw ep aan. Music For Winter Vol 1 staat gepland voor 1 januari 2021 en zal de nieuwe single “It Keeps Coming” als leadnummer kennen. “It Keeps Coming” geeft al snel een treurig en eenzaam gevoel aan de ep. De single is, net zoals de ep, gebaseerd op het winterseizoen en de korte donkere dagen.

Het is een droevig en somber nummer waarin de ‘struggle with identity’ centraal staat. Er is geen ontsnapping uit de pijn meer zichtbaar. De titel verwijst naar een probleem dat zich de kop blijft opsteken. De enige manier om met dat probleem om te gaan, is door erover te praten. Dat wil Naomi, die de inspiratie voor de song vond, duidelijk maken. Het nummer begint heel zacht met een hoge stem en zachte syntesizerklanken. Daarna wordt de stem zwaarder en de muziek luider. Bij het refrein komen de gitaar en de drums erbij die de herhaling van het refrein dragen. De melancholische tonen zetten je aan het denken en bij de gevoeligen onder ons zou er wel eens een traantje kunnen vloeien. Alweer een prachtige single van een geweldige band.

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Another Sky - Beach Day (★★★★): Woede, verraad en vrijheid

We wensten Another Sky het beste nadat ze met I Slept On The Floor een debuutalbum uitbrachten waarvan je haar gaat rechtstaan….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "Swirling Smoke"

Het is bijna zo ver. Begin maart verschijnt eindelijk de tweede plaat van Another Sky. Het afgelopen jaar bracht de band rond…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.